Richard Otto
Richard Otto Podcasts 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Patrick van den Hoek

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Patrick van den Hoek.

Al vanaf kinds af aan interesseert Patrick zich al voor het medium radio. Inmiddels eigenaar van een aantal radiostations in Spanje (waarvan een aantal op Ibiza), een veelgehoord voice-over op Radio en TV, maar ook presentator van Podcast Over Radio. Een nieuwe podcast die alle facetten van het radio-vak belicht met leuke, interessante gasten. Het is geen interview, maar meer een gesprek tussen vrienden.

5 podcast-tips van Patrick van den Hoek

1. Lang verhaal kort

Actuele onderwerpen gewoon in een nutshell uitgelegd. Uiteenlopende onderwerpen als het HPV-virus, corona, de prijs van het gas, etc. komen aan bod. Van de NOS en erg fijn om te luisteren.

2. In Vorm

Podcast over jingles/vormgeving. Heel toffe mensen uit het radiovak vertellen op een fijne en bijzonder uitgesproken manier over de liefde voor hun vak. Als radio-minded persoon erg aanbevolen.

3. Kukuru

Leven vanuit dankbaarheid, inspirerende gesprekken, veel stof tot nadenken over de manier waarop wij leven en met elkaar omgaan. Inspirerend, dat is in een woord de podcast van Giel Beelen.

4. Man Man Man

Domien Verschuren, Chris Bergström en Bas Louissen in actie! Ik ben zelf een radioman, en wat zij maken is gewoon ‘een biertje met je vrienden’. De aflevering met Ed Sheeran is te gek. Volgens mij ook de enige Nederlandse podcast met zo’n grote A-ster in de afleveringen.

5. Leef Je Mooiste Leven

Toch weer iemand uit het radiowereldje, vroeger weliswaar, maar deze podcast van Michael Pilarczyk gaat over persoonlijke ontwikkeling, innerlijke rust, levenskunst en meer. Veel van opgestoken en toegepast in mijn dagelijks leven. Mijn favoriet en tevens absolute aanrader.

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Sander de Heer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.