Richard Otto
Richard Otto Podcasts 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Sander de Heer

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favoriete podcasts selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Sander de Heer.

Sander de Heer is geen onbekende in de radiowereld en heeft lang gewerkt voor o.a. NPO Radio 2, 3FM en Sublime. Hij gebruikt zijn jarenlange ervaring bij de radio tegenwoordig om overheden en bedrijven te adviseren bij het opzetten en maken van een eigen, professionele podcast. Samen met Manuel Venderbos, Jet Sol en Wytske Kenemans presenteert hij de populaire podcast De Veertigers.

5 podcast-tips van Sander de Heer

1. The Lazarus Heist

Het is eigenlijk vrij simpel om miljoenen dollars te stelen! Deze spannende podcastserie van de BBC is echt een lust voor het oor. Het is niet alleen technisch prachtig opgebouwd, de verhalen zijn onthutsend en leggen bloot hoe makkelijk computersystemen te hacken zijn. Verwacht geen ingewikkelde nerd-podcast maar eerder een spannende film in audio.

2. De Tumor Tapes

Ik vind het mooi dat vooral steeds meer vrouwen zich kwetsbaar op durven te stellen en een podcast gebruiken om een taboe te doorbreken. Zo zijn er podcasts over een kinderwens, relatieproblemen en ongelijkheid op de werkvloer. Het opent de discussie en geeft steun. Dat je dat met een podcast kunt bereiken, vind ik erg waardevol.

3. De Nederpopcast

Uiteraard wil ik ook een muzikale podcast tippen. Carolien Borgers is niet alleen een hele fijne podcaststem, ze vertelt verhalen die ik nog niet kende. In de Nederpopcast praat ze over de onzekerheid en ongelijkheid in de muziekwereld. De manier waarop de afleveringen zijn opgebouwd, toont bovendien aan dat er werk is gemaakt van deze podcast.

4. Onland

De voor mij onbekende journalist Joost Engelberts neemt je mee naar zijn jeugd in de Achterhoek. Daar waar 50 jaar geleden een jong meisje werd verkracht en vermoord. Hij schetst een aangrijpend beeld van hoe knullig de politie destijds te werk ging en hoe de hele gemeenschap de lippen op elkaar hield.

5. Heavyweight

Tot slot, er zijn nieuwe afleveringen van Heavyweight! Een soort Surprise Show anno 2021. Elke aflevering een nieuw verhaal van iemand die iets recht te zetten heeft of nog heel graag die oude liefde wil spreken. Maar niet zonder reden, want achter elke aflevering zit een dieper verhaal over relaties, onzekerheid of vriendschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 podcast-tips van… Sander de Heer
Sluiten