Redactie Metro
Redactie Metro Podcasts 24 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Ken je deze podcasts al? #8 Opmerkelijke Podcasts

De afgelopen jaren zijn er duizenden podcasts de wereld in geslingerd met een grote variatie aan onderwerpen. Toch zijn er soms podcasts die die extra opvallen. Voor deze week heeft Richard Otto van mediaplatform Spreekbuis.nl daarom de meest opmerkelijke podcasts geselecteerd.

GEEL

Een podcastserie die geheel over de kleur geel gaat. Klinkt apart, maar podcastmaker Michiel van de Weerthof weet er een zeer interessante en goed opgezette serie van te maken, waarin hesjesgeel, maïsgeel, gele mode, bedrijven met gele logo’s en zelfs de gele kerst aan bod komen.

TheePodCast

Mick Hummel en Colin Vos bespreken op een ludieke wijze elke maand een ‘thee-ma’. Waaronder: hoe ga je met blindheid om?, Kim Holland, de ideale computer, klimaatverandering en IKEA. De afleveringen hebben gemeen dat de podcast is afgelopen zodra de ‘theepod’ leeg is.

De Monica Geuze Fan-podcast

Door de schoonheidsidealen op Youtube, Facebook, Instagram en andere media hebben veel vrouwen het gevoel dat zij niet voldoen aan de geldende normen en standaarden. De bekende Youtube-influencer Monica Geuze is echter een inspiratiebron voor veel vrouwen, omdat zij weet waar het leven echt om draait. Met verschillende gasten onderzoeken journalisten Lena Bril en Doortje Smithuijsen de Grote Vragen van de vrouw van nu. Hoe ben je lief voor jezelf? Hoe kom je van je (m)eetstoornis af? Wat als je geen kinderen wil? Een leuke podcast die op speciale wijze hedendaagse vrouwenonderwerpen bespreekt.

Ik was jou

In de podcastserie ‘Ik was Jou’ ontmoet tv-komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit eventjes aannam toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. In elke aflevering spreekt Schumacher met een ander persoon. Onder hen Gerrit Zalm, Erik Scherder, Andries Knevel en Ilja Gort. Het geeft een interessante en vaak unieke inkijk op deze personen.

In de putcast

20 procent van Nederlanders heeft wel eens last van depressies. Jeroen Coelen gaat in deze podcast lichtzinnige gesprekken aan over depressie en andere psychische stoornissen. Hij praat op luchtige toon met cabaretiers en andere creatievelingen over hun depressies en andere mentale aandoeningen.

Over Haar

Cabaretier en radiomaakster Carolien Borgers stopte enige tijd terug met het scheren van haar lichaamshaar. In deze LINDA.podcast komen alle hilarische, ontroerende en soms schokkende ervaringen van Borgers en haar schaamhaar, maar ook dat van anderen aan bod.

Complotcast

De podcastserie van Rik Seegers en Alfred van de Wege gaat geheel over complottheorieën. Epstein, het klimaat, ufo’s, 9/11 en de Bermudadriehoek zijn enkele complotten die in deze podcasts uitgebreid besproken worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.