Redactie Metro
Redactie Metro Podcasts 11 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Ken je deze podcasts al? #2: stressvrije week

Deze week is het ‘De Week van de Werkstress’. Richard Otto van medianieuwsplatform Spreekbuis.nl selecteerde de meest interessante podcasts.

1. Leven Zonder Stress

DJ Patrick Kicken, die zelf twee keer een burn-out had, spreekt in deze podcast met ervaringsdeskundigen, coaches en schrijvers onder andere over wat (werk)stress veroorzaakt. De ‘Leven Zonder Stress’-podcast staat al langere tijd bovenaan in de podcast hitparades. Door de enorme populariteit heeft de maker onlangs een gelijknamig boek uitgebracht over dit thema.

2. Werkverkenners

Rens de Jong gaat voor BNR NieuwsRadio op zoek naar de antwoorden op zijn vragen over werk. Diverse werk-gerelateerde onderwerpen komen aan bod, waaronder ‘kinderen en werk’, ‘bedrijfscultuur’ en ‘concentratie’ en ‘filestress’. Op een zeer toegankelijke manier bespreekt Rens de Jong deze voor velen herkenbare onderwerpen.

3. Happy @ Work

Loopbaanpsycholoog Sandy van Aert maakt een podcastserie over werkgeluk, blij zijn met je werk en minder stress ervaren op je werkplek. Op nuchtere wijze bespreekt ze onderwerken, zoals werkstress voor, tijdens en na vakanties, het stellen van doelen en maken van keuzes tijdens je werk. De podcastafleveringen duren meestal niet langer dan twintig minuten en zijn daarmee snelle recepten naar werkgeluk.

4. Leef je mooiste leven

Oud TMF-veejay en 538-dj Michael Pilarczyk verdiende tonnen, maar verloor bijna alles. Toen ontdekte hij meditatie en dat veranderde zijn leven drastisch. Tegenwoordig woont Pilarczyk op Ibiza en geeft hij als succesvol mindsetcoach seminars. Naast deze podcast bracht hij onlangs ook een app uit voor een dagelijkse portie meditatie. Werkt goed bij het ‘ontstressen’.

5. Klaagvrij Leven

Sandra Brandt beoefent sinds 2015 een leven zonder te klagen. In haar Klaagvrij Leven-podcast vertelt ze over hoe je een klaagvrij leven kan krijgen. Ze vertelt over hoe het klagen ervoor zorgt dat je alleen maar meer ellende meemaakt, op je werk en in je leven. Door de grote diversiteit aan gesprekspartners met elk een andere achtergrond, geeft Sandra Brandt bij elke aflevering weer nieuwe inzichten in hoe we het klagen uit onze dagelijkse routine kunnen krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ken je deze podcasts al? #2: stressvrije week
Sluiten