Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 9 mei 2020 / 10:33 uur

Rapper 6ix9ine sleept records binnen met eerste single sinds celstraf

Rapper Tekashi 6ix9ine hing aanvankelijk een gevangenisstraf van 27 jaar boven het hoofd. Echter is hij binnen een half jaar al weer vrij gekomen en direct scoort hij een dikke hit.

Een flink deel van de strafverlaging kwam doordat hij enkele bendeleden verraadde. Dat werd hem binnen de rapscene niet in dank afgenomen en hij werd volop bespottelijk gemaakt door zijn collega’s onder wie Snoop Dogg.

Gooba

Daarbuiten heeft het zijn populariteit echter vooral goed gedaan. Want zijn nieuwe single Gooba knalt door het dak. Zo stond op YouTube de teller na een uur al op drie miljoen views, wat volgens verschillende bronnen een record is. Op het moment van schrijven – 15 uur na de release – is de teller de 27 miljoen al gepasseerd.

Daarvoor was de video van Tekashi 6ix9ine zijn clip al in première gegaan op Instagram in een livestream. Het aantal mensen dat daarbij meekeek was twee miljoen en dat is op zeker een record.

Loyaliteit

Tekashi 6ix9ine – die in het echt Daniel Hernandez heet – gaf verder ook een toelichting op de reden dat hij zijn kameraden erbij had gelapt. „Waar was de loyaliteit toen jullie mij met de dood bedreigden, waar was de loyaliteit toen jullie mijn moeder probeerden te ontvoeren en toen jullie miljoenen van mij stalen. Dus wie zit fout?"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rapper 6ix9ine sleept records binnen met eerste single sinds celstraf
Sluiten