Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 11 mei 2019 / 12:27 uur

Onzekerheid over Songfestivaloptreden van Laurence

Hoe het optreden van de Nederlandse inzending van het Songfestival er precies uit moet komen te zien, is nog niet helemaal duidelijk. Zaterdag heeft Duncan Laurence voor de tweede keer zijn songfestivalact gepresenteerd en het team rond de zanger was duidelijk nog zoekende.

Geen zorgen

Drie keer mocht Laurence zijn nummer Arcade in Tel Aviv oefenen en alle drie de keren werd zijn act anders in beeld gebracht en anders belicht. De eerste keer was er een soort lantaarn voor zijn piano, waardoor hij door het felle licht goed te zien was. De camera draaide ondertussen om hem heen. De tweede keer kwamen er lasers aan zijn act te pas en bij de derde zat de zanger juist lange tijd in het donker.

De zanger heeft aangegeven zich helemaal geen zorgen te maken over zijn act. Hij heeft alle vertrouwen in een mooi eindresultaat, liet hij na afloop weten.

Favoriet

Laurence kreeg een halfuur de tijd om zaterdag zijn podiumpresentatie te perfectioneren. Op de belichting en het camerawerk na zag het er grotendeels hetzelfde uit als dinsdag, toen de zanger voor het eerst het podium in Tel Aviv betrad. Laurence zit tijdens zijn act achter de piano, terwijl er achter hem wolkenluchten te zien zijn en blauwe en paarse lichten overheersen.

De ruime voorsprong van Laurence bij de bookmakers is iets afgenomen, maar de Nederlander is nog steeds favoriet voor het winnen van het Songfestival. Ruim 24 procent gokt op een Nederlandse overwinning. Vrijdag gokte een kwart van de bookmakers daar nog op. Zweden begint Nederland in de nek te hijgen, met een winkans van 14 procent.

Het Nederlandse team is nog druk aan het overleggen over de act van de zanger. Donderdag 16 mei speelt Laurence zijn nummer tijdens de tweede halve finale. De finale van het Songfestival vindt plaats op zaterdag 18 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onzekerheid over Songfestivaloptreden van Laurence
Sluiten