Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 30 jan 2019 / 16:35 uur

Peter Jackson gaat Beatles-documentaire maken

Geen gigantische Ents, witte wizards of magische ringen in de nieuwe film van Peter Jackson. Wel vier jongens en héél veel muziek. Zijn nieuwste project wordt een documentaire over niemand minder dan The Beatles. Dat heeft Universal Music bekend gemaakt.

Let it be

Voor de film, die Let It Be zal gaan heten, krijgt hij toegang tot 55 uur filmmateriaal dat gemaakt is van studio-opnamen. Het gaat om opnames van de band in januari 1969, terwijl ze werken aan het allerlaatste Beatles-album: Let It Be. Dat is het laatste album dat de groep maakt voordat ze in mei 1970 uit elkaar gaan.

Het materiaal was destijds geschoten voor een tv-special, maar die kwam er nooit van. Paul McCartney en Ringo Starr, de enige nog levende bandleden, hebben hun medewerking toegezegd. Ook Yoko Ono en Olivia Harrison, de echtgenoten van de overleden John Lennon en George Harrison, werken mee.

Wanneer de documentaire moet uitkomen is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peter Jackson gaat Beatles-documentaire maken
Sluiten