Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Films & series 25 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuw op Netflix en Videoland in week 8: Vikings: Valhalla en True Story

Ook in week 8 van 2022 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix en Videoland verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar het vervolg op de populaire (maar gruwelijk bloederige) serie Vikings. En deze week hebben we een extraatje voor je: nieuwe titels op Videoland. Heb je op de één geen abonnement, dan heb je de ander vast wel. Veel kijkplezier!

Op Videoland staan vooral veel spannende films voor je klaar, deze week. Denk Now You See Me 2 en Vault, beiden vol met actie en veel misdaad.

Nieuw op Netflix en Videoland in week 8

1. Vikings: Valhalla

Serie
Genre: actie/historie

De serie Vikings is niet voor iedereen. De één is groot fan, de ander denkt vooral ‘bah’ bij de zoveelste bloederige scène of shot van een of ander martelwerktuig. Vikings: Valhalla is een spin-off van de alsnog populaire serie. We maken een sprong in de tijd en volgen niet meer het leven van viking Ragnar, maar van Leif Eriksson, de viking die uiteindelijk Amerika ontdekt.

Nieuw op Videoland

2. Now You See Me 2

Film
Genre: actie/misdaad

Now You See Me was een razendpopulaire film en we kunnen alleen maar hopen dat dit tweede deel net zo goed is. De film gaat over een groep illusionisten, de Four Horsemen. Een jaar geleden stonden ze voor het laatst met z’n allen op het podium, maar nu gaan ze weer aan de slag. Deze keer in opdracht van een technisch genie. Hij wil namelijk dat ze een computerchip stelen die alle computers in de wereld kan besturen. Klinkt als een evil mastermind, maar ook als een plan dat snel fout kan gaan. En wat wil hij überhaupt met de chip?

3. True Story

Film
Genre: drama/misdaad

James Franco en Jonah Hill, maar een stuk serieuzer dan je ze kent. Meestal is het met die twee – vooral Jonah Hill – lachen, gieren, brullen, maar True Story heeft flink meer diepte. Het gaat over een journalist die ervan wordt beschuldigd een onderzoek te hebben vervalst. Uiteindelijk blijkt dat een man die in de gevangenis zit voor het vermoedelijk vermoorden van zijn gezin, zijn identiteit heeft gestolen. Toen hij werd aangehouden, gaf hij dan ook de naam van de journalist op als zijn eigen. Hoe zijn de twee verbonden met elkaar?

4. Vault

Film
Genre: actie/misdaad

Bankovervallen doen het altijd goed in films. Het is spannend en uiteindelijk leef je vaak toch een beetje mee met de hoofdpersonages, wat natuurlijk eigenlijk gewoon dieven zijn. In The Vault is dat ook zo. Maar het feit dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maakt het allemaal een stuk spannender. Het gaat om de grootste bankoverval in de geschiedenis van Amerika. Twee criminelen smeden een plan om een kluis te kraken waar 30 miljoen dollar in zit. Maar dat geld is van de plaatselijke maffia. Dat kan gewoon niet goed gaan.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Expeditie Robinson All Stars: juichen om tweede keer of even diep nadenken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix en Videoland in week 8: Vikings: Valhalla en True Story
Sluiten