Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Films & series 27 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Pathé gaat vanwege avondlockdown meer films overdag tonen

In de avond even een ‘filmpje pakken’ kan voorlopig niet, door de avondlockdown die gisteren is aangekondigd. Daarom gaat Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, vanaf zondag waar mogelijk meer vertoningen gedurende de dag programmeren.

Dat laat een woordvoerder zaterdag desgevraagd weten. „Wij zullen de programmering gaan optimaliseren waar mogelijk”, meldt hij. De actuele informatie en starttijden zullen vanaf zondag op de website van de bioscoopketen te vinden zijn.

Onbegrijpelijke maatregelen

De bioscoopsector noemt het „een enorme klap” dat bioscopen en filmtheaters niet alleen om 17.00 uur moeten sluiten, maar dat ze naast de controle van het coronatoegangsbewijs ook de anderhalve meter moeten gaan handhaven. De sector vindt de maatregelen onbegrijpelijk: „De bioscoopsector heeft de QR-check vanaf het begin op orde en controleert actief. Gedurende de gehele coronacrisis zijn er geen herleidbare besmettingen naar de bioscopen en theaters vastgesteld.” De theaters lieten gisteravond al weten enorm teleurgesteld te zijn en vinden dat een avondlockdown voor hen vrijwel gelijk staat aan ‘volledige sluiting’.

Nieuwe filmreleases

Het is onduidelijk of alle nieuwe bioscoopfilms die in de komende weken gepland stonden ook getoond gaan worden. De makers van de Nederlandse familiefilm Captain Nova, die vanaf donderdag te zien zou zijn, hebben al laten weten gewoon te gaan draaien. „Juist in deze tijd zien we het als onze taak om mensen afleiding te bieden”, aldus de makers. Een andere grote release die gepland stond is Soof 3. Deze film werd een jaar geleden vanwege de winterlockdown ook al een jaar uitgesteld. Distributeur Dutch FilmWorks heeft laten weten nog geen beslissing te hebben genomen over de uitbreng van deze film.

Muziekliefhebbers opgelet: stembus voor Top 2000 vandaag geopend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.