Manners.nl
Manners.nl Films & series 2 nov 2020 / 11:15 uur

Kate Winslet breekt onderwaterrecord Tom Cruise voor Avatar 2

Kate Winslet heeft een extreem record van Tom Cruise afgepakt. Voor een filmscène in Avatar 2 heeft ze langer onderwater een scène opgenomen dan het record van de Amerikaanse acteur in Mission: Impossible – Rogue Nation.

Als acteur moet je soms behoorlijke offers brengen. Voor veel stunts zijn er stuntmannen, maar voor sommige scènes onderwater blijkbaar niet. Voor Avatar 2 onderging Kate Winslet een speciale training, waardoor ze het record van Tom Cruise kon verpulveren.

Kate Winslet lager onderwater dan Tom Cruise

Voor een scène in de nieuwe film van James Cameron bleef Kate Winslet 7 minuten en 14 seconden onder water. Het voormalige record van Tom Cruise, gezet op de filmset van Mission: Impossible – Rogue Nation, stond op 6 minuten.

„Ik moest leren freediven om die rol in Avatar 2 te spelen, en dat was zeer indrukwekkend. 7 minuten en 14 seconden was het langst dat ik mijn adem heb ingehouden, echt gestoord”, zegt de Britse actrice tegen The Hollywood Reporter. „Ja, ik speel een watermens. Ik ben een watermens.”

Avatar 2

Avatar 2 is de langverwachte opvolger van het eerste deel uit 2009. Net als het origineel wordt ook het tweede deel geregisseerd door James Cameron, die zijn film voor dertien Oscars genomineerd zag worden, waarvan er drie werden gewonnen. Kate Winslet speelt Ronal, een freediver van de Metkayina. Ze speelt een cruciale rol in het verhaal, maar gezien de duur van haar opnames ook een relatief kleine. Het opnemen van haar scènes nam in totaal een maand in beslag.

Voor de rest bestaat de cast onder anderen uit Sam Worthington als Jake Sully, Zoe Saldana als Neytiri, Carol Christine Hilaria Pounder als Mo’at en Cliff Curtis als Tonowari. Avatar 2 wordt pas op 16 december 2022 verwacht.

Lees ook: Arjen Lubach laat Twitter opnieuw exploderen met belangrijke oproep

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kate Winslet breekt onderwaterrecord Tom Cruise voor Avatar 2
Sluiten