Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 7 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

CNN-‘schermman’ sliep door verkiezingen in drie dagen tijd slechts tien uur

CNN-journalist John King, die sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen een soort cultstatus verwierf met zijn zogenoemde Magic Wall, heeft sinds dinsdag nauwelijks meer geslapen. In totaal lag hij zo’n tien uur in dromenland, zegt hij tussen zijn werkzaamheden door tegen Vanity Fair.

Dinsdagnacht sliep King tweeënhalf uur, woensdag vier en donderdag drie, somt King op. Voor de 57-jarige journalist leverde dat geen problemen op. „Het ontbijt is essentieel. Een bagel met eieren, een beetje fruit en veel koffie”, aldus King. Daarna loopt hij buiten een rondje met opnieuw koffie en wat frisse lucht.

Adrenaline en koffie

Tijdens de tv-opnames drinkt King geen mensenbloed, zo verzekert hij. Veel water en nog meer koffie houdt hem op de been, net als veel adrenaline. „Adrenaline kan nog beter helpen dan koffie bij grote verschuivingen.”

Foto van John King
Tijdens de tv-opnames drinkt King geen mensenbloed, zo verzekert hij. Veel water en nog meer koffie houdt hem op de been, net als veel adrenaline. Foto: PAUL J. RICHARDS / AFP

Wanneer de verkiezingswaanzin voorbij is, is King van plan zich opnieuw voor te stellen aan zijn 9-jarige zoon, zo grapt hij. „We appen en Facetimen elke dag maar ik kan niet wachten om weer naast hem op de bank te ploffen of samen naar buiten te gaan voor een wandeling of een potje honkbal. We kijken altijd samen naar Star Trek: Discovery en hebben deze week gemist dus we hebben wat in te halen.”

Herman de Schermman

Veel Nederlanders kijken deze week naar CNN om op de hoogte te blijven van de tussenstanden bij de verkiezingen. Velen waren onder de indruk van de wijze waarop King als de Amerikaanse ‘Herman de Schermman’ de resultaten toonde op zijn digitale kaart, de Magic Wall.

King heeft er naar eigen zeggen hard voor getraind om zoveel slopende uren achter elkaar door te kunnen. „Regelmatige lichaamsbeweging is altijd van cruciaal belang voor mij, en wetende dat het wel eens heel lang zou kunnen duren, heb ik de afgelopen weken meer gesport. Niets bijzonders: lopen op de loopband, roeien en lichte gewichten”, besluit hij.

Lees ook: ‘Hollywood-carrière Johnny Depp voorbij na smaadzaak’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.