Manners.nl
Manners.nl Films & series 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

The Godfather is terug met Oscar Isaac en Jake Gyllenhaal in de hoofdrol

Oscar Isaac en Jake Gyllenhaal gaan de hoofdrol spelen in de nieuwe film Francis and The Godfather. Dat meldt Deadline. De film gaat over de totstandkoming van de maffiaklassieker uit 1973.

The Godfather wordt beschouwd als een van de beste maffiafilms ooit gemaakt. Het was de inspiratiebron voor andere meesterwerken, zoals de Sopranos, nog altijd de best bekeken serie op HBO. De klassieker is ook de inspiratiebron voor Francis and The Godfather.

Francis and The Godfather

Jij kent de maffiafilm uit 1973 vooral als meesterwerk, maar eigenlijk is het een wonder dat het een dergelijke klassieker is geworden. Verschillende regisseurs wezen het script af, voordat Francis Ford Coppola ermee aan de haal ging. Zelfs hij wees het eerst af, omdat hij het bronmateriaal van Mario Puzo ‘vrij goedkoop spul’ vond.

Maar er waren meer problemen tijdens de productie. Zo wilden leidinggevenden binnen Paramount Pictures niet dat Marlon Brando, lang voorbij het hoogtepunt van zijn roem, werd gecast als Don Corleone. Daar kwam nog eens bij dat de echte maffia probeerde het filmen probeerde stop te zetten.

Oscar Isaac als Francis Ford Coppola

De nieuwe film gaat over de roerige totstandkoming van de The Godfather. Oscar Isaac gaat volgens het doorgaans goed ingevoerde Deadline de rol van regisseur Francis Ford Coppola spelen.

Francis Ford Coppola tijdens de opnames van The Godfather

Francis and The Godfather wordt geregisseerd door Barry Levinson, met volledige goedkeuring van Francis Ford Coppola. „Het wordt interessant om te zien wie hij cast als Marlon Brandi (Don Corleone), Robert Duvall (Tom Hagen), James Caan (Sonny Corleone), John Cazale (Fredo), Talia Shire (Connie Corleone), Diane Keaton (Kay Corleone) en de rest van de cast”, aldus de Coppola.

Jake Gyllenhaal als Robert Evans

De film zal zich echter vooral focussen op de voortdurende strijd tussen de regisseur en de studiochef tijdens de productie van The Godfather. Naast Oscar Isaac als Francis Ford Coppola is er ook een hoofdrol weggelegd voor Jake Gyllenhaal. Hij gaat filmproducent Robert Evans spelen.

Lees ook: Makers No Time To Die lanceren officiële James Bond-podcast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.