Manners.nl
Manners.nl Films & series 22 okt 2020 / 10:49 uur

Animaniacs na 22 jaar terug in reboot-trailer Steven Spielberg

Wakko, Yakko en en Dot zijn na 22 jaar weer terug. In de eerste trailer van de reboot van Steven Spielberg staan de Animaniacs letterlijk uit de dood op. Ze maken kennis met Tinder, Trump en andere rare dingen van deze tijd.

Animaniacs is van oorsprong een animatieserie die van 1993 tot en met 1998 werd uitgezonden door The WB. In Nederland werd de serie uitgezonden door Telekids en nog jarenlang herhaald door Nickelodeon. De serie draait om een gestoord trio, de Warner-broertjes Yakko en Wakko en hun zusje Dot.

In de originele serie is het trio in de jaren dertig van de twintigste eeuw gecreëerd door Warner Bros. Studios. Het trio zelf bleek echter onhandelbaar en gestoord. De films sloegen nergens op en werden weggestopt achter in een kluis, met de bedoeling ze daar voor eeuwig te laten liggen. Maar de Animaniacs ontsnapten en zetten de studio op z’n kop. De afleveringen zitten vol humor en verwijzingen naar popcultuur, voor zowel kinderen als volwassenen.

Trailer

Toen de serie Animaniacs stopte, zag de wereld er heel anders uit dan nu. Bill Clinton was nog president van de Verenigde Staten, het internet stond in de kinderschoenen, bijna niemand had nog een mobiele telefoon. Er is dus veel te ontdekken voor Wakko, Yakko en en Dot. Na de eerste zin in de trailer weet je direct dat het goed zit qua sfeer. „Hello, reboots are symptomatic of a fundamental lack of originality in Hollywood.”

Uiteraard zijn vaste gezichten in de show Pinky and the Brain te zien in de trailer, die de wereld van Tinder lijken te ontdekken. Voor de Animaniacs zelf is er 22 jaar na de laatste uitzending ook een hele hoop te ontdekken in deze nieuwe chaotische tijd.

Trump als cycloop

Zo is de Amerikaanse president Donald Trump te zien als cycloop. In het land der blinden, is een eenoog koning, zal daarvan de boodschap zijn. Ook maken Wakko, Yakko en Dot kennis met smartphones, tablets en meer dingen van nu. „We’ve missed so much“, aldus Yakko.

donald trump, cycloop, animaniacs, reboot, trailer, steven spielberg
(Afbeelding: Hulu)

Het eerste seizoen van de reboot van Steven Spielberg bestaat uit 13 afleveringen en is vanaf 20 november te streamen via Hulu. Welke Nederlandse streamingdienst de rechten van de nieuwe Animaniacs krijgt, is nog niet bekend. Vermoedelijk Videoland.

Lees ook: Populaire soap As The World Turns keert (even) terug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Animaniacs na 22 jaar terug in reboot-trailer Steven Spielberg
Sluiten