Manners.nl
Manners.nl Films & series 14 sep 2020 / 09:26 uur

Vluchtelingen-docu Human Flow moet je zien en staat gratis op Cinetree

Human Flow is nu gratis te streamen op Cinetree. De documentaire over wereldwijde vluchtelingenstromen stelt je als kijker een belangrijke vraag. Laten we onze samenleving definiëren door angst, isolatie en eigenbelang of kiezen we een pad van openheid, vrijheid en respect voor elkaar?

Natuurlijk heb je de gruwelijke beelden uit Moria voorbij zien komen in het nieuws. Na een gruwelijke brand leven op het vluchtelingenkamp 13.000 mensen zonder onderdak, terwijl COVID-19 op de loer ligt.

Human Flow gratis op Cinetree

In plaats van wegkijken, is het misschien eens een goed plan om je te verdiepen. Dat geldt voor individuen, politieke partijen en overheden. “Het is een complexe en gevoelige situatie, dat realiseren we. Door gratis de documentaire Human Flow te delen, hopen wij het grotere verhaal te vertellen van de miljoenen mensen die elke dag op de vlucht zijn. Wij geloven dat we zulke verhalen nodig hebben om elkaar en de situatie beter te begrijpen. Elke actie die voortkomt uit begrip, is immers sterker”, aldus een woordvoerder van Cintetree.

Human Flow licht niet één specifieke situatie uit, maar laat zien hoe het er in 23 verschillende landen aan toe gaat. Zo komen Afghanistan, Bangladesh, Frankijk, Griekenland, Duitsland, Griekenland, Irak, Israël, Italië, Kenia, Mexico en Turkije voorbij.

Documentaire gemaakt door vluchteling Ai Weiwei

De documentaire is gemaakt door Ai Weiwei, die zelf weet hoe het is om ontheemd te zijn. Zijn familie werd tijdens de Chinese Culture Revolutie verbannen naar een verlaten dorp in de woestijn omdat Weiwei’s ouders schrijvers waren.

Gedurende een jaar filmde hij zijn gesprekken met meer dan 600 vluchtelingen en hulpverleners uit 23 verschillende landen. Het resultaat is een krachtige, indringende en schrijnende documentaire van de situatie waarin miljoenen mensen leven. De boodschap van Human Flow is dan ook duidelijk: dit zijn geen nummers of statistieken, maar mensen. Stream de documentaire hier.

Eerder spraken we met Hannah Verboom, initiatiefnemer van het filmplatform Cinetree. Lees het interview hier terug.

Lees ook: 7 Netflix-documentaires over bewust leven en het klimaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchtelingen-docu Human Flow moet je zien en staat gratis op Cinetree
Sluiten