Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 25 sep 2020

Werk nodig? Café op de Noordpool zoekt nieuwe uitbater

Tijd voor een carrièremove? Dan hebben we een tip: een pub op de Noordpool is op zoek naar een nieuwe uitbater.

Het moet een van de meest noordelijk gelegen pubs ter wereld zijn, de Svalbar, is gelegen in Longyearbyen, een dorpje tussen Noorwegen en de Noordpool. De overname van de pub kost je wel een aardige duit – 981.756 euro om precies te zijn, meldt Metro België – maar daar krijg je ook wat voor terug.

Veel toeristen voor pub op de Noordpool

Talrijk zijn de toeristen die jaarlijks richting Scandinavië om te genieten van het Noorderlicht. Wel, als uitbater van Svalbar kan je op dagelijkse basis van dat tafereel genieten. Helaas blijft het zo’n honderd dagen per jaar wel (zo goed als) volledig donker in Longyearbyen, maar anderzijds kan je ook honderd dagen genieten van haast eindeloze zomerdagen. Het hangt er maar net van af hoe je de zaken bekijkt.

Hier zie je de buitenkant van de Svalbar.

Volgens de huidige eigenaar John-Einar Lockert is Svalbar een waar avontuur. Het nachtleven is in Longyearbyen in volle bloei – dankzij het interessante belastingsysteem kost alcohol er slechts een derde van de prijs die je in de Noorse hoofdstad Oslo betaalt. Bovendien kan je het hele jaar lang genieten van de natuurpracht in de omgeving. De lokale fauna en flora zijn typisch voor deze plek en zal je ergens anders dan ook niet snel terugvinden.

Kans op ijsbeer als ongenode gast

Klein detail: het is mogelijk dat je zo nu en dan bezoek krijgt van ijsberen. John-Einar Lockert maakte het al eens mee: „De ijsbeer kwam vorig jaar een keer ‘s nachts naar de bar. Hij liep langs de bar en keek door het raam. Het was een koude nacht en hij was waarschijnlijk op zoek naar een warme plek om iets te eten. Hij kon het eten ruiken.” Gevaar was er verder niet: „Het was een geluk dat we gesloten waren. Klanten zijn hier van harte welkom, maar ijsberen niet.”

Lees ook: Baan-alert: Met een camper de nationale parken van Amerika bezoeken en bier drinken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Werk nodig? Café op de Noordpool zoekt nieuwe uitbater
Sluiten