Iris Hermans
Iris Hermans Films & series 16 jul 2020 / 15:44 uur

Nieuwste Netflix-serie Cursed is een dikke miljoenenproductie, en dat zie je

Nieuwe Netflix-serie Cursed is een miljoenenproductie. Kosten noch moeite, inclusief intensieve paardrijlessen en een cursus next level handboogschieten, werden gespaard. En dat zie je.

Cursed belooft ‘de leegte die ontstond na Game of Thrones te vullen’. „GoT meets Hunger Games.” Fans vinden het „een combinatie tussen GoT en The Witcher.” Rondje Google en Netflix’ Cursed klinkt in elk geval veelbelovend.

Fantasy

Vanaf morgen is de fantasy-serie op Netflix te zien. Metro nam vorige zomer al een kijkje op de set en interviewde een aantal hoofdrolspelers en Tom Wheeler, schrijver van het boek, waarop de serie is gebaseerd. Jonge, vrouwelijke actiehelden zijn „een trend” en hij heeft gekozen voor eentje met zowel haar prinses-momentjes als de wens ‘to get dirty’. „Ik heb me laten inspireren door mijn dochter van twaalf.”

Lees hier over Metro’s exclusieve kijkje op de filmset van Cursed, vol spannende wifi-codes, de bloedfabriek en de summiere lunchkaart

Over Cursed

Netflix noemt Cursed een coming-of-age-verhaal met actuele thema’s, zoals natuurproblemen, religieus terreur, oorlogen zonder doel en de moed zien te vinden wanneer alles verloren lijkt te zijn. In totaal bestaat de serie uit tien afleveringen van telkens een uur. De hoofdrol is voor Katherine Langford. Zij schitterde eerder al in 13 Reasons Why.

Cursed, gebaseerd op het gelijknamige boek, is een verfilming van de Arthur-legende. Je weet wel, die met dat zwaard en de ronde tafel, maar dan in een alles uit de kast halende Netflix-jasje, of kostuum. Het Middeleeuwse verhaal wordt verteld vanuit Nimue, een jonge vrouw met een mysterieuze gave die is voorbestemd om de machtige en tegelijkertijd tragische ‘Lady of the lake’ te worden. Na de plotselinge dood van haar moeder vindt Nimue een bondgenoot in de bescheiden huurling Arthur. Samen gaan ze op zoek naar Merlijn om hem het eeuwenoude zwaard te overhandigen. Gaandeweg wordt Nimue het symbool voor moed en rebellie tegen de angstaanjagende Red Paladins en hun koning Uther.

Foto van still uit de serie Cursed
Een still uit de nieuwe Netflix-serie Cursed.

Schrijver en producent Tom Wheeler

Schrijver Tom Wheeler en prijswinnend striptekenaar Frank Miller (Batman, Sin City) sloegen de handen ineen voor hun boek Cursed. Allebei hebben ze een grote fascinatie voor het King Arthur-verhaal en Miller speelde zelfs ooit een rolletje tijdens de musical-uitvoering op zomerkamp.

Maar hoe maak je een vernieuwende uitvoering van een eeuwenoude legende? vroeg het tweetal zich achter de oren krabbend af. Het was uiteindelijk Wheelers dochter van twaalf die de uitkomst bood, zonder dat ze het zelf doorhad. „We besloten voor het perspectief van een jonge vrouw te gaan, waardoor nieuwe mogelijkheden en allerlei ideeën in ons opborrelden. Op deze manier zouden we een hele nieuwe generatie in de oude mythologie kunnen integreren.”

It’s here ⚔️ Before Cursed hits screens next year, check out the novel by the incredible Thomas Wheeler and the legendary Frank Miller

A post shared by Cursed (@cursed) on