Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 18 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Bioscopen bieden meer films over mensen van kleur aan

De Nederlandse bioscopen vertonen vanaf vandaag drie recente films waarin verhalen worden verteld vanuit het perspectief van mensen van kleur.

Door het oplaaien van de Black Lives Matter-beweging de afgelopen weken is er veel vraag naar bioscoopfilms over dit thema, meldt distributeur WW Entertainment.

Ook Oscarswinnaar weer in tientallen zalen

Het gaat om het romantische drama Queen & Slim, de protestfilm Selma en roadmovie Green Book, die twee jaar geleden een plank vol Oscars won. De titels zijn in vele tientallen zalen door heel Nederland te zien.

Op deze foto zie je de film poster van Queenslim
Foto: Filmdepot

Queen & Slim vertelt over twee zwarte tieners (Daniel Kaluuya en Jodie Turner-Smith) die tijdens hun eerste Tinder-date worden aangehouden door een racistische witte agent. De confrontatie heeft een dodelijke afloop en het tweetal besluit samen op de vlucht te slaan. Ondertussen gaat het filmpje van de dubieuze arrestatie viral en zorgt voor een kettingreactie in het land.

Martin Luther King en zwarte pianist

Selma en Green Book zijn allebei films die op waargebeurde verhalen zijn gebaseerd. Selma van Ava DuVernay vertelt over de protestmarsen die Martin Luther King in 1965 in Alabama organiseerde om te ijveren voor stemrecht voor zwarte Amerikanen. Green Book gaat over een zwarte pianist (Mahershala Ali) die een racistische chauffeur (Viggo Mortensen) inhuurt voor zijn tournee door het zuiden van de VS.

Lees ook: Green Book beste film, vier Oscars voor Queen-film

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.