Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 25 feb 2019 / 06:11 uur

Green Book beste film, vier Oscars voor Queen-film

Green Book heeft de Oscar voor beste film gewonnen bij de 91e uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld. Verder won de film ook de Oscar voor beste scenario en won Mahershala Ali een Oscar voor zijn rol in de film als beste mannelijke bijrol. De film vertelt over een zwarte pianist die in de jaren zestig van de vorige eeuw een tournee maakt door het gesegregeerde zuiden van de VS.

Bohemian Rhapsody is een van de grote winnaars van de Oscars geworden. De film won vier prijzen, waarvan de beste mannelijke hoofdrol voor Rami Malek de belangrijkste was. Verder won de film de prijs voor beste montage en twee Oscars voor het beste geluid.

Lady Gaga

Olivia Colman won de Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol in The Favourite. Lady Gaga werd getipt als winnares van deze prijs. De zangeres won wel de Oscar voor beste filmsong met het nummer Shallow uit de film A Star is Born. Lady Gaga speelt in de film een serveerster die wordt ontdekt als zangeres.

De andere grote winnaars zijn Black Panther en Roma met drie Oscars. Black Panther won de prijzen voor productie design, kostuums en originele filmmuziek. Alfonso Cuaron won de prijs voor beste regisseur voor de film Roma. Daarnaast won Roma ook de prijs voor beste niet-Engelstalige film en beste camerawerk.

Regisseur Spike Lee won zijn eerste Oscar voor het beste bewerkte scenario van zijn film BlacKkKlansman. Die film is gebaseerd op een waar verhaal over een zwarte FBI-agent die infiltreert bij de Ku-Klux-Klan. Regina King kreeg het eerste beeldje van de avond uitgereikt als beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in de film If Beal Street Could Talk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Green Book beste film, vier Oscars voor Queen-film
Sluiten