Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 29 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Jeroen Rietbergen wordt niet vervolgd in zedenzaak The Voice

Jeroen Rietbergen wordt niet vervolgd in de zedenzaak rond het programma The Voice of Holland. De zaak wordt vanwege gebrek aan bewijs geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Rietbergen zou als bandleider bij The Voice of Holland seksuele contacten hebben gehad met vrouwen achter de schermen. Het OM ziet echter „geen wettig en overtuigend” bewijs voor een strafbaar feit.

Het OM maakte in maart vorig jaar bekend Rietbergen te verdenken van een zedenfeit uit februari 2018, dat zou hebben plaatsgevonden tijdens opnames van The Voice. Daarop reageerde de voormalig bandleider van de talentenjacht geschokt. Hij gaf toe zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, maar zei dat er nooit sprake was geweest van dwang, aanranding of verkrachting.

Talkshow

De zaak tegen Rietbergen werd aangespannen door Nienke Wijnhoven, in 2018 deelnemer aan The Voice. Zij zei in de talkshow Beau dat zij zou zijn betast door Rietbergen en dat ze bang was om haar verhaal te delen. Haar advocaat Sébas Diekstra zei eerder dat Wijnhoven lang heeft getwijfeld over het doen van aangifte, vooral omdat zij de schuld bij zichzelf legt.

„Jeroen Rietbergen is dankbaar voor het uitgebreide opsporingsonderzoek, en hij is opgelucht dat na een lange strijd zijn zaak nu alsnog is geseponeerd”, laten zijn advocaten weten.

Andere zedenzaken

Eerder maakte het OM in Noord-Holland bekend dat de zedenzaak van voormalig The Voice of Holland-coach Ali B. op 12 en 13 juni dient bij de rechtbank in Haarlem. De 42-jarige rapper staat dan terecht voor zedenfeiten met drie vrouwen. Die zouden zijn gepleegd tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in Marokko. Een daarvan is gerelateerd aan het tv-programma The Voice. Een vierde aangifte is eerder al geseponeerd.

Het onderzoek tegen zanger Marco Borsato rond The Voice is bij gebrek aan bewijs geseponeerd. Borsato wordt wel vervolgd voor ontucht in een ander zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021. Een vrouw zegt dat ze op minderjarige leeftijd is betast door de zanger en deed aangifte van „onzedelijke handelingen”. Het is nog niet bekend wanneer Borsato terechtstaat. Zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops hebben nog onderzoekswensen ingediend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties