Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 14 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Kijkers stellen mening over Akwasi bij na deelname De Slimste Mens

Omroepbaas en rapper Akwasi zegt dat hij na zijn deelname aan de KRO-NCRV-kennisquiz De Slimste Mens veel lieve berichten heeft gekregen, onder andere van mensen die eerst ‘totaal geen respect voor hem hadden’. „Mijn verschillende inboxen zijn werkelijk ontploft en overladen met liefde”, schrijft Akwasi in een bericht op Instagram.

Na zijn deelname aan het programma stroomden social media vol met beledigingen en vooral racistische verwensingen. Maar daartegenover kreeg de rapper ook veel liefde, zo laat hij zien.

In het Instagram-bericht deelt de 35-jarige baas van Omroep ZWART enkele van de berichten die hij heeft gekregen. „Vanuit alle hoeken van Nederland, maar ook van Nederlanders die in het buitenland wonen én zelfs van mensen die de taal niet spreken”, deelt Akwasi.

Kijkers stellen mening over Akwasi bij: ‘Je blijkt een toffe gast’

Zo bood een 67-jarige man excuses aan Akwasi aan, omdat hij ‘een verkeerd beeld van hem heeft gevormd’. „Jongen, wat zat ik ernaast! De Akwasi die ik op het scherm zag was allesbehalve een stormachtig onweer. Integendeel, je bleek een toffe gast met eerlijke bedoelingen en een flinke dosis humor.”

Ook anderen hebben hun mening over Akwasi bijgesteld. „Op basis van jouw beruchte Dam-uitspraken had ik totaal geen respect voor je, maar tijdens jouw optreden ben ik je steeds meer gaan waarderen en heb ik ingezien dat je een hartstikke leuke, geschikte gast bent.” Verschillende mensen steken hem een hart onder de riem en zeggen dat hij de haat die hij over zich heen krijgt niet verdient.

Akwasi wordt stil van alle positieve reacties

„De mens kan vreselijk lelijk zijn, maar we horen eigenlijk goed naar elkaar te zijn”, schrijft Akwasi bij de gedeelde reacties. „Ik word er stil van.”

Tijdens zijn deelname aan De Slimste Mens was Akwasi meermaals trending topic op berichtendienst X, waar veel negatieve en racistische reacties over hem verschenen. Daarop stopte Akwasi zelf met X. „Het kwaad is sterk, maar de goede (en lieve mensen) zijn met veel en veel meer”, schrijft hij nu. „Dank voor alle steun en liefde van de afgelopen tijd.”

Winnaars De Slimste Mens maken statement tegen racisme

KRO-NCRV liet maandag weten per direct te stoppen met X. Aanleiding daarvoor waren de ‘aanhoudende, veelal anonieme, haatdragende en ronduit racistische uitingen die op X worden gedaan’, liet de omroep weten.

Ook oud-winnaars van het kennisprogramma maakten een statement tegen racisme naar aanleiding van de reacties die Akwasi kreeg.

Winnaars De Slimste Mens maken statement tegen racisme: ‘Pijnlijk’

X flink onder vuur, Wilders feliciteert Musk met ‘leuk en vrij’ platform

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties