Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 19 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Acteur Baldwin vervolgd voor dood door schuld rond film Rust

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin wordt vervolgd voor dood door schuld rond de westernfilm Rust. Op de set kwam in oktober 2021 cameravrouw Halyna Hutchins om het leven door een revolver die geladen bleek.

Een zogenoemde grand jury in de Amerikaanse staat New Mexico heeft Baldwin aangeklaagd. Als hij wordt veroordeeld, kan hij een celstraf van 1,5 jaar krijgen.

Het schietincident gebeurde toen Baldwin tijdens de opnames aan het oefenen was met een revolver die ongeladen had moeten zijn. Er werd echter een echte kogel afgevuurd die de 42-jarige Hutchins doodde en regisseur Joel Souza verwondde. Baldwin werd daarna aangeklaagd voor dood door schuld, maar vorig jaar april werd die zaak geseponeerd.

Nieuwe feiten

In oktober kwamen echter „nieuwe feiten” aan het licht die volgens de openbaar aanklagers aantonen dat de 65-jarige Baldwin schuldig is aan de dood van Hutchins. Uit onderzoek zou blijken dat de revolver alleen afgevuurd had kunnen zijn door de trekker over te halen. Baldwin heeft altijd volgehouden dat hij dat nooit heeft gedaan.

In 2022 stapte de weduwnaar van Hutchins ook al naar de rechter. Die zaak, die draaide om wie schuldig was aan de dood van Hutchins, werd met een schikking afgedaan.

De film Rust is na het incident vorig jaar afgemaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer en of de film in de bioscoop verschijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties