Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 9 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Mark Rutte wenst Nederlandse televisie ‘veel Matthijs’ toe

Mark Rutte vindt het „mooi” dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

„Ik ben een grote fan van Matthijs”, aldus Rutte. „Natuurlijk zijn we allemaal geschrokken van de berichten, maar ik vond dat programma van hem, De Wereld Draait Door, een van de allerbeste programma’s op de Nederlandse televisie.”

„Ik wens de Nederlandse televisie veel Matthijs toe”, vervolgt Rutte. „Ik wens natuurlijk de teams waarmee hij werkt een andere Matthijs doe dan we hebben gelezen in de media. Ik vind het mooi als hij weer op tv komt.”

Vrijdag bevestigde RTL dat Van Nieuwkerk een 4-jarig contract heeft getekend bij de zender. De 63-jarige presentator zal programma’s gaan maken voor RTL, maar ook voor diens streamingdienst Videoland. Vanaf 21 april is Van Nieuwkerk iedere zondagavond te zien met een actualiteitenprogramma waarin ook muziek een grote rol speelt.

Rutte vindt er niets van dat Van Nieuwkerk terugkeert bij RTL. „Over die stap zelf, dat is allemaal aan de omroepen”, zegt hij daarover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties