Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zanger Hans de Booij slaakt noodkreet: ‘Straks beland ik in de nachtopvang voor dak- en thuislozen’

Het gaat niet voor de wind met zanger Hans Booij, bekend van het nummer Annabel. Sterker nog, hij woont noodgedwongen in een caravan. Als hij niet snel een huis vindt, bestaat de kans dat hij terechtkomt in de nachtopvang van een tehuis voor dak- en thuislozen. Hij slaakt daarom een noodkreet.

In gesprek met De Telegraaf vertelt De Booij over zijn situatie. Wat daaraan ten grondslag ligt? De coronacrisis. Tijdens die jaren kon hij weinig tot niet werken en daarom kon hij de huur van zijn appartement niet meer betalen. Nu verblijft hij dus in een caravan, maar dat is geen ‘houdbare’ optie.

Hans de Booij: ‘Ik ben ten einde raad’

„De huur van mijn appartement kon ik niet langer opbrengen. Ik heb gebruikgemaakt van de gastvrijheid van vrienden in Heusden (Noord-Brabant, red.) en dacht op korte termijn wel een sociale huurwoning te kunnen betrekken. Maar toen kreeg ik te horen dat daar een urgentieverklaring voor nodig is. Ik was radeloos. Bij mijn vrienden wilde ik niet blijven. Ze hebben recht op privacy”, zegt de zanger. Bij Op1 zat onlangs Ashley, die elf maanden dakloos was. Zij verbleef wel veel en lange tijd bij vrienden en familie en hield daar, naar eigen zeggen, „geen enkel netwerk aan over”.

De Booij moet aan het einde van de zomer weer weg uit de caravan omdat het er dan te koud wordt. De situatie maakt hem gestrest. „Mijn creativiteit is gedaald tot het nulpunt. Ik hoop dat snel een huiseigenaar mijn pad kruist, die mij wil helpen. Ik ben bang dat ik anders in de nachtopvang van een tehuis voor dak- en thuislozen terecht zal komen, of misschien zelfs wel onder een brug eindig. Zie dit verhaal als een noodkreet. Ik ben ten einde raad!”

Annabel verafschuwd

In februari van dit jaar was De Booij nog te zien (en te horen) bij Khalid & Sophie, waar hij Annabel zong, het nummer dat hij een tijdlang zelf verafschuwde. De faam dat het hitnummer hem bracht, had volgens hem namelijk ook een keerzijde. „Succes is iets prachtigs en het is ook levensgevaarlijk. Als je te veel applaus krijgt, ga je denken dat je het allemaal kan. Dat je fantastisch bent en dan loopt het mis”, vertelde de zanger. Hij legde uit dat succes een aantal jaren duurt. „Maar na tien jaar ben je eraan gewend en dan staat er een nieuwe lichting klaar om het over te nemen.

Ex-vriendin Peter Gillis ‘bleef uit angst bij hem’, Talpa neemt pas na uitspraak beslissing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.