Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Maan en Goldband brengen samen single uit: ‘Ik ben verliefd’

Maan en Goldband komen inderdaad met een gezamenlijke single. De zangeres en band hintten er gisteren al op en bevestigen vandaag dat het nummer Stiekem heet en vanmiddag uitkomt. De bijbehorende videoclip verschijnt morgenochtend.

Het lied gaat over twee mensen die naar elkaar verlangen. „Dit nummer wordt toegevoegd aan mijn nieuwe album Leven en is dan ook één van mijn favorieten. Ik denk dat dit een hele mooie mix is van onze sound”, laat Maan weten. „Een samenwerking met Goldband stond hoog op mijn lijstje en ik kan dan ook niet wachten om samen de festivals plat te spelen met dit nummer.”

Karel van Goldband en Maan in een relatie

De zangeres en de band deelden gisteren al portretten op Instagram die door dezelfde fotograaf waren gemaakt, hintend op een samenwerking. Daarbij stond de tekst „Stiekem”, zoals nu blijkt dus de titel van hun single.

Maan heeft een relatie met Karel Gerlach, een van de drie zangers van Goldband. Gerlach bevestigde in augustus, nadat de zangeres tijdens het optreden van zijn band op Lowlands als verrassing had meegezongen met het lied Ik Haat Je, dat ze aan het daten zijn. „Ik ben verliefd”, vertelde hij toen.

Maan weet steeds beter wat ze wil

In een interview met Metro zei Maan de vorige maand dat ze steeds meer kan genieten van een avondje bankhangen. „Ik weet steeds beter wat ik wil, waar ik voor sta en welke richting ik op wil gaan. Ik heb soms hele drukke dagen, maar houd inmiddels ook momenten in mijn agenda vrij waarop er even niets hoeft en ik me terug kan trekken.” Dat kan Maan ook, wat de tijd van drie tape-optredens op één dag ligt ver achter haar.

Voor de zangeres was haar 25ste verjaardag een moment om haarzelf beter te leren ontdekken. „Ik ontdekte patronen in mijn leven en vroeg me af wie ik eigenlijk ben. Waarom denk ik zo? Kan dat niet anders? De conclusie is dat ik heb geaccepteerd dat ik nu eenmaal zo in elkaar zit als ik ben. Het hoeft niet allemaal anders, maar het gaat erom hoe ik met dingen omga. Ik vond dat heel leuk om allemaal te ontdekken. Het hoeft niet meer alleen maar pieken, pieken, pieken te zijn. Ik accepteer nu dat er ook dalen kunnen zijn en dat ik op die momenten krachten in mezelf vind die ik anders misschien niet vond.” Om bij de stijl van haar nieuwe album te blijven: „Alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik echt leef.”

Kijkers in tranen: ‘Neeeeee, niet hét perfecte plaatje uit Het Perfecte Plaatje’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.