Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Verbaasde reacties op social media na bekendmaking Nederlandse inzending Eurovisie Songfestival: ‘Wie?’

De kogel is door de kerk: Dion Cooper en Mia Nicolai gaan volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Op social media wordt daar door het gros kort maar krachtig op gereageerd: „Wie?”

Het nieuws werd vanochtend bekendgemaakt in het NPO Radio 2-programma Aan de Slag! met Bart Arens.

Oud-winnaar Duncan Laurence betrokken bij het lied

De 26-jarige Nicolai en de 28-jarige Cooper werkten de afgelopen jaren afzonderlijk van elkaar aan een solocarrière. Ze werden twee jaar geleden door oud-winnaar Duncan Laurence en zijn verloofde Jordan Garfield aan elkaar gekoppeld. Met zijn vieren schreven ze de inzending voor het Eurovisie Songfestival en wisten ze de selectiecommissie te imponeren. Volgens AVROTROS werden ze zelfs „unaniem” aangewezen als de Nederlandse inzending. Met welk nummer het duo gaat schitteren op het Europese zangfestijn is nog niet bekend.

Cooper en Nicolai vinden het „fantastisch en nog een beetje onwerkelijk” dat zij Nederland mogen vertegenwoordigen. „Het songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. We zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”

Reacties op social media: ‘Wie zijn dit?’

Op social media laten veel mensen weten geen idee te hebben wie dit duo is. Maar: degenen die de moeite hebben genomen om naar de muzikale kunsten van het tweetal te luisteren, zijn wél positief. „Ik heb geen idee wie Mia Nicolai en Dion Cooper zijn, maar als ik zo naar de muziek luister die zij maken, dan vind ik het zeker twee goede artiesten!”

https://twitter.com/Brancard071/status/1587401048594972676?s=20&t=PtCxUfr8jws5vt9dX1dvgg

Eurovisie Songfestival 2023 in het Verenigd Koninkrijk

Hoewel Oekraïne dit jaar de winst van het Eurovisie Songfestival pakte, verzorgt het land niet – zoals gebruikelijk is – de organisatie van de volgende editie. Omdat er in Oekraïne nog altijd oorlog woedt, besloot de European Broadcasting Union uit te wijken naar het Verenigd Koninkrijk, dat tweede werd. Nederland viel tijdens deze editie net buiten de top tien. Zangeres S10 eindigde met De Diepte in Turijn op de elfde plek. Het Songfestival vindt volgend jaar op 9, 11 en 13 mei plaats in Liverpool.

HLF8 staat stil bij vertrek Johnny de Mol: ‘Niet een van God gegeven talkshowhost’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.