Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Johnny de Mol binnenkort terug op tv: OM seponeert aangifte poging tot doodslag en mishandeling

Het Openbaar Ministerie seponeert de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag die Shima Kaes tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol deed. Zijn comeback op de buis lijkt slechts een kwestie van een tijd: Talpa en De Mol gaan hier binnenkort in gesprek over.

Het onderzoek naar De Mol heeft niet geleid tot voldoende bewijs.

Ex-verloofde deed aangifte van meerdere mishandelingen

Kaes deed eind 2020 aangifte tegen haar ex-partner. Ze zei dat De Mol haar in de periode tussen 12 januari en 23 mei 2015 verschillende keren mishandelde. Dit zou in Amsterdam, Mexico en op Ibiza zijn gebeurd. De aangifte lekte in april dit jaar uit, waarna De Mol zwaar onder vuur kwam te liggen.

Dat er nu pas een doorbraak in de zaak is, komt volgens het OM deels omdat Kaes lange tijd niet beschikbaar is geweest op haar aangifte. „Uiteindelijk is dat pas gelukt op 30 maart 2022.” De Mol is gehoord en heeft de aantijgingen ontkend. Drie getuigen die Kaes noemde hebben verklaringen afgelegd, maar die hebben „onvoldoende steun opgeleverd voor de aangifte”.

De vrouw heeft ook geluidsfragmenten aangeleverd, maar het gaat hier volgens het OM om fragmenten van gesprekken zonder voldoende context. Ook foto’s van vermeend letsel zijn volgens justitie „niet te dateren” en het letsel is „niet eenduidig”.

Tegen De Mol was ook een anonieme melding gedaan. Hierna legde hij zijn werkzaamheden neer, zoals de presentatie van talkshow HLF8. „Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma”, zei De Mol daarover. „Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten”, zei hij destijds. Het OM kwam eerder tot de conclusie dat uit deze melding „geen concrete beschuldiging of strafbaar feit te halen valt”.

Reactie Johnny de Mol en Talpa

De Mol heeft via zijn management laten weten dat hij „altijd vertrouwen gehad in het onderzoek en in deze uitkomst”. Volgens de presentator was het „evengoed een zware tijd, dus ik ben opgelucht dat deze beslissing er nu is. Ik zal nog even de tijd nemen, en ik hou jullie op de hoogte wanneer ik welke werkzaamheden hervat. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en lieve berichten die ik de afgelopen tijd heb mogen ontvangen.”

Talpa laat weten „erg blij” voor De Mol te zijn. „We bespreken op korte termijn wanneer Johnny zijn werkzaamheden weer hervat.”

Zieken luiden noodklok over long covid: ‘Ben een kasplantje’ en ‘regering heeft er lak aan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.