Iza de Bruin
Iza de Bruin Entertainment 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Patricia Paay blikt terug op sombere periode: ‘Wist niet dat mensen zo slecht konden zijn’

Ongeveer vijf jaar terug praatte heel Nederland erover: de uitgelekte seksvideo’s van Patricia Paay. Hoewel wij het zo goed als vergeten zijn, merkt de nu 73-jarige diva de gevolgen er nog steeds van.

In een interview in het tijdschrift LINDA. vertelt de televisiester openhartig dat haar vertrouwen voorgoed geschaad is. Paay zegt dat ze hierdoor ook is veranderd als persoon: „Ik was een bruisende persoonlijkheid. Nu denk ik in gezelschap al gauw: laat ik maar niks zeggen.”

‘Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn’

Ze kan zich weinig meer herinneren van wat er toen precies is gebeurd. Het is voor haar nog een mysterie hoe de daders bij de privébeelden op haar telefoon kwamen. ‘Stelen’, noemt ze het zelf. Wat ze vooral niet begrijpt is waarom ze haar ‘zo moedwillig’ hebben willen schaden. „Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn.”

Niet alleen de daders zijn slecht in haar ogen, maar ook de collega’s die haar pijn hebben gedaan. Veel van hen met wie ze een hechte band dacht te hebben, zijn stil geweest die periode. Een van de uitzonderingen was Gordon: „Hij steunde me, hield in de gaten hoe het met me ging. Ook Linda de Mol stuurde een prachtige brief, die ik vaak herlezen heb. Ik kreeg bloemen en kaarten van mensen die ik niet eens ken en het deed me veel toen de oud-burgemeester op de stoep stond. Van haar kreeg ik, naast lieve woorden, een mooie broche.”

Lot van de daders Patricia Paay

Even om je geheugen op te frissen: de twee daders zijn er vanaf gekomen met een voorwaardelijke straf. Michel V. kreeg een voorwaardelijke celstraf van een maand en zijn medeverdachte Ernst van der S. werd veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur. Ook moesten de mannen een schadevergoeding betalen aan Patricia van 30.000 euro.

Er zijn naast de ongelukkige gebeurtenissen ook nog wel lichtpuntjes in haar leven. Onlangs plaatste ze nog een oude foto van haar dochter.

Duitsers naar Nederland voor goedkopere benzine: zo tank ook jij goedkoper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Patricia Paay blikt terug op sombere periode: ‘Wist niet dat mensen zo slecht konden zijn’
Sluiten