Iza de Bruin
Iza de Bruin Entertainment 30 sep 2022

Mart Hoogkamer vertelt persoonlijke verhalen in theatershow: ‘Mijn vader en ik zongen vroeger Hazes in bad’

Mart Hoogkamer is begonnen met zijn theatershow: Met een lach en een traan. De zanger van Ik ga zwemmen heeft zichzelf veiliggesteld van biergooiers en pakt zijn nieuwe show wat anders aan; intiemer, vindt hij zelf.

Met zijn deelname aan Holland’s Got Talent in 2016 maakt Mart Hoogkamer de weg vrij voor een nieuwe generatie volkszangers. Dit is de eerste keer in het theater dat Hoogkamer in zijn eentje, onder leiding van de Micky Fisserband, alleen op het toneel staat.

Theatershow van Mart Hoogkamer

Metro sprak Mart Hoogkamer over zijn eerste optreden van 24 september en de shows die nog komen. Vanavond staat hij in het Brabantse Uden.

Hoe verging de eerste show?

„Ik was heel erg zenuwachtig. Mijn stem werkte ook niet echt mee. Vandaag voel ik mij gelukkig weer helemaal fit en gezond. Ik heb er nu nog honderd keer meer zin in dan vorige week. Al was de eerste show ook een succes. Het publiek vond het helemaal top en leuk en perfect. Als ik er zin in heb, worden mensen daar vrolijk van.”

Waarom was dit de logische volgende stap, een theatershow?

„Omdat ik het toch intiemer vind dan een concert. De sfeer is heel anders, mensen willen echt luisteren naar wat ik te vertellen heb. Ik vind dat heel erg mooi. Ik heb lekker veel interactie met de mensen. Ik probeer een dolletje te maken, maar ik laat ook de serieuze kant van mij zien. Met een lach en een traan.”

Met een lach en een traan

Draait de theatershow om zang, of kunnen we nog extra dingen verwachten?

„Ik probeer tussen het zingen door meer te vertellen. Bij het ene liedje vertel ik meer dan de ander, maar ik probeer zoveel mogelijk verhalen te delen. Het is niet zo dat ik een eindtijd heb. Al loopt het twintig minuten uit, dan is dat maar zo. Het moet gewoon gezellig zijn. Ik wil de show ook altijd een beetje aanpassen om het persoonlijk voor het publiek te maken.”

Welke nummers zing je tijdens de tour?

„Naast mijn eigen liedjes zing ik ook materiaal van Elvis, Olivia Newton-John, maar ook Céline Dion. Ik ga heel breed. Waar ik mee ben opgegroeid, zing ik. Ik wil dat graag laten horen aan mijn fans. Ik heb wel een leuk voorbeeldje: ik ging vroeger altijd met mijn vader in bad en toen zongen we altijd een speciaal liedje van Hazes. Dat was ook het eerste liedje dat ik echt kon zingen. Maar…we gaan uiteraard ook zwemmen!”

Hekel aan tegenwind? Je kunt nu ook ov-e-bikes huren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mart Hoogkamer vertelt persoonlijke verhalen in theatershow: ‘Mijn vader en ik zongen vroeger Hazes in bad’
Sluiten