Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 16 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Bakken kritiek voor festival dat Lil Kleine boekt: ‘Nul respect voor vrouwen en kinderen’

De – op zijn zachtst gezegd – omstreden rapper Lil Kleine staat dit weekend weer op het podium. En daar is nogal wat om te doen. Tickets worden massaal in de verkoop gegooid en het zou zomaar eens op een stevige bierdouche voor de rapper af kunnen stevenen. 

Update: Het Rotterdamse festival TIKTAK heeft het optreden van Lil Kleine geannuleerd. Dat is „in overleg met alle betrokken partijen” besloten.

Begin dit jaar lekten beelden uit waarop te zien is dat Lil Kleine zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes mishandelt. De rapper trekt Jaimie aan haar haren uit de auto en klemt haar hoofd vervolgens tussen de autodeur. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de mishandeling loopt nog steeds.

Rapper treedt dit weekend op in Rotterdam

Het leek het einde van zijn rapcarrière, althans: in ieder geval in Nederland. In het buitenland heeft hij sindsdien wel een paar shows gegeven. Nu staat hij tóch ook weer in eigen land op de planken. Op de valreep werd hij aan de line-up van het TIKTAK Festival toegevoegd. Aanstaande zaterdag barst dit festival los in Rotterdam.

https://www.instagram.com/p/CifSqLbqW9-/?utm_source=ig_web_copy_link

Kritiek op het boeken van Lil Kleine

Het festival krijgt na de aankondiging bakken kritiek over zich heen. In de comments onder het Instagram-bericht laten mensen massaal hun afkeuring blijken en zegt menig bezoeker zijn kaartje te gaan verkopen. Op tweedehandskaartjesplatform TicketSwap staan momenteel meer dan 600 kaartjes te koop voor het festival. „Jullie hebben 0 procent respect voor vrouwen en kinderen door deze kerel te boeken. En nee, deze gozer verdient geen tweede kans”, schrijft bijvoorbeeld iemand. Een ander: „We boeken tegenwoordig mishandelaars op festivals? Heel interessant.”

Ook op Twitter maakt het onderwerp de tongen los. „Dus wie iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, wordt nu last minute geconfronteerd met een trauma trigger, en moet daar van jullie verplicht naar kijken omdat ze hun ticket niet kunnen inleveren? Kan niet de bedoeling zijn toch?”, wordt er geschreven.

https://twitter.com/AurorateamNL/status/1570355870134931458?s=20&t=oxd_ZfwiokuAL7ugW_eVvA

‘Boeken Lil Kleine was een vriendendienst’

Mediadeskundige Rob Goossens noemt het gisteravond in RTL Boulevard gekscherend een „goede PR-stunt”. „Ik had nog nooit van dat hele festival gehoord.” Het blijft gissen of PR meegespeeld heeft in het besluit, maar Goossens noemt nog een andere potentiële reden voor de boeking: Nathan Moszkowicz (de manager van Lil Kleine) blijkt bevriend te zijn met de eigenaar van het festival. Een vriendendienst dus.

Op Instagram wordt ook opgeroepen tot biergooien. Het zou niet de eerste keer zijn dat de rapper wordt getrakteerd op een bierdouche. Goossens: „Daarvan wil ik wel zeggen: jongens, doe dat nou niet, daarvoor is bier gewoon te duur. Meng het eerst met water, dán pas gooien!”

Het festival en het management van Lil Kleine hebben nog niet gereageerd op de ophef. Bij festivalorganisatie TIKTAK events wordt de telefoon niet opgenomen.

Rij voor Queen Elizabeth 8 kilometer lang: ’11 uur wachten is het waard’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.