Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tóch excuses van Will Smith aan Chris Rock: ‘Sorry, ik zat mis’

Will Smith heeft tóch zijn excuses aangeboden aan Chris Rock, die hij tijdens de Oscaruitreiking een klap in het gezicht verkocht. Will Smith sloeg hem dat nadat de comedian een grap maakte over zijn vrouw Jada Pinkett-Smith. „Ik reageerde te emotioneel”, schrijft Will Smith nu op Instagram. Eerder weigerde de acteur zich nog te verontschuldigen in zijn speech nadat hij een Oscar in ontvangst nam.

„Geweld in al zijn vormen is giftig en destructief. Mijn gedrag was onaanvaardbaar en onvergeeflijk. Grappen op mijn kosten horen bij het werk, maar een grap over Jada’s medische toestand was te veel voor mij om te verdragen”, schrijft hij nu. „Ik wil me in het openbaar bij je verontschuldigen”, richt hij zich tot Chris Rock.

Will Smith: ‘Ik begaf me buiten de lijnen’

In het bericht zegt Will Smith dat hij „zich buiten de lijn” begaf. „Ik had het mis. Ik schaam me en mijn acties waren niet indicatief voor de man die ik wil zijn. Er is geen plaats voor geweld in een wereld van liefde en vriendelijkheid.”

Hij vervolgt: „Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan de Academy Awards, de producenten van de show, alle aanwezigen en iedereen die kijkt over de hele wereld. Ik betreur het ten zeerste dat mijn gedrag de anders zo prachtige reis voor ons allemaal heeft gekleurd.” Hij sluit af met de tekst dat hij „een werk in uitvoering” is.

Klap in het gezicht na grap over vrouw Will Smith

Zoals wel vaker gebeurt tijdens de Oscars, werden veel aanwezigen niet gespaard met grappen. Ook Will Smith niet, maar met een grap over zijn vrouw ging Chris Rock voor een aantal mensen de grens over. „Jada, Ik kan niet wachten op G.I. Jane twee”, zei Rock. In de actiefilm uit 1998 speelt actrice Demi Moore de hoofdrol. Voor die rol millimeterde Demi haar haren.

Jada kampt met de ziekte alopecia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. Op een video is te zien hoe ze direct na de grap met haar ogen rolt. Will Smith neemt het op voor zijn vrouw en wandelt rustig het podium op om Chris Rock een flinke klap te geven. „Hou de naam van mijn vrouw uit je fucking mond”, roept hij hem daarna toe.

Veel memes over het incident

Op sociale media gingen mensen met het incident aan de haal om er allerlei memes over te maken.

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith, deze straf ontloopt hij

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tóch excuses van Will Smith aan Chris Rock: ‘Sorry, ik zat mis’
Sluiten