Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Lof van kijkers voor laatste ‘ontroerende’ aflevering Down the Road

De laatste aflevering van Down the Road verscheen gisteravond op televisie. Presentator Gordon en zijn kleurrijke reisgezelschap sloten hun avontuur af met een indrukwekkende parachutesprong en een emotioneel afscheid. Kijkers prijzen de laatste aflevering en reageren ontroerd op de beelden.

Ook presentator Gordon kan rekenen om warme reacties op zijn televisieoptreden.

In Down the Road trokken zeven jongeren met het syndroom van down door Nederland. Van Texel tot aan Zeeland worden angsten overwonnen, dromen waargemaakt en zelfs de liefde gevonden.

Parachutesprong in Down the Road

Uit de aflevering van gisteravond blijkt dat de presentator en jongeren een band met elkaar kregen tijdens hun reis. Ze halen herinneringen op en vertellen over hun hoogtepunten. Ook de gedurfde parachutesprong maakte indruk op de jongeren. Sommigen begonnen met tranen aan de parachutesprong, anderen sprongen zonder angst uit het vliegtuig en eentje besluit uiteindelijk niet te gaan.

Deelnemers Thirza en Nick verklaarden elkaar de liefde in het programma en zorgen voor vertederende momenten. Daarnaast moedigt de groep elkaar veelvoudig en enthousiast aan voor de parachutesprong en vliegen ze elkaar na afloop vreugdevol in de armen.  Overigens maakte de aflevering waarin Thirza te horen kreeg dat haar tante was overleden, ook indruk ook kijkers.

Lof voor presentator Gordon van kijkers

Naast de waardering voor de deelnemende jongeren, spreken veel kijkers ook hun lof voor presentator Gordon uit. Diezelfde Gorden bouwede de afgelopen jaren nogal een imago op (of af) met zijn televisiecarrière. Echter vinden Down the Road-kijkers dit keer dat Gordon zich vooral van zijn „lieve en sympathieke kant laat zien”. Met hier en daar ruimte voor typische Gordon-grappen. Die vallen onder de jongeren in zijn programma goed in de smaak.

De jongeren treffen aan het einde van de uitzending hun familie en vrienden weer. Daar vloeien tranen en klinken dankwoorden over hun ervaring.

Nieuw seizoen Down the Road

Eerder maakte Gordon op zijn Instagram bekend dat er een nieuw seizoen van Down the Road volgt. „Ik heb zo genoten van dit avontuur en het kan niet anders dan dat we terug gaan komen met dit geweldige programma”, schreef hij op het social media-platform. Vooraf spraken sommige kijkers hun twijfels nog uit over de keuze voor de presentator. Dieter Coppens, die de Belgische Down the Road presenteert, werd regelmatig genoemd als betere kandidaat. Maar volgens Gordon werd de Nederlandse versie uiteindelijk omarmd, met wekelijks 700.000 kijkers.

Wil je laatste aflevering van Down the Road bekijken? Je vindt de uitzending hier. 

Kijkers voelen sympathie voor Married at First Sight kandidaat: ‘Wat lullig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lof van kijkers voor laatste ‘ontroerende’ aflevering Down the Road
Sluiten