Mark Hofman
Mark Hofman Entertainment 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deal HBO Max voor nieuwe gebruikers: is dat een echte Netflix-killer?

HBO Max komt naar Nederland. Een tijdje geleden werd bekend dat de streamingdienst vanaf 8 maart 2022 de concurrentie zoekt met Netflix. Welke prijs de consument daarvoor moet betalen bleef alleen nog geheim. Tot nu.

Tijdens een presentatie heeft HBO Max de Nederlandse prijzen van zijn streamingdienst vandaag bekendgemaakt. Consumenten die er snel bij zijn betalen 2,99 euro per maand. Maar wat zijn de plannen buiten die ‘nieuwe gebruikers-actie’ om?

HBO Max: zoveel kost de dienst in Nederland

In Nederland komen er twee verschillende abonnementen beschikbaar voor HBO Max. Consumenten kunnen aan de slag met een Basic en een Standaard-abonnement. Wie er snel bij is kan de twee abonnement voor een aanbiedingsprijs op de kop tikken. Wie voor 31 maart 2022 een abonnement afsluit bij HBO Max krijgt de rest van zijn leven 50 procent korting bij de dienst. Voor het Basic-abonnement betaal je dus 2,99 euro per maand. Voor het Standaard-abonnement ben je 3,99 euro per maand kwijt.

Ieder abonnement heeft zo zijn eigen voordelen, maar wat bieden ze je überhaupt? Dit heeft Max te bieden:

• Basic | 720p kwaliteit (HD) | 1 concurrent stream (aantal schermen)
• Standaard | 1080p & 4K | 3 concurrent streams (aantal schermen)

Wie zich op de dienst na 31 maart 2022 abonneert moet het volledige bedrag betalen, maar ook dat lijkt voorlopig niet hoog. Voor het Basic-abonnement betaal je 5,99 euro per maand en 45,99 euro per jaar. Kies je voor het Standaard-abonnement, dan betaal je 7,99 euro per maand of 59,99  euro per jaar.

Netflix-killer op komst?

Waar Netflix jaren lang vrij spel heeft gehad in Nederland, heeft het anno 2022 te maken met pittige concurrentie. Disney+ en Amazon Prime Video snoepen een deel van de markt weg en ook Videoland met onder meer Mocro Maffia zorgt voor het nodige succes. Maar een echte Netflix-killer, mocht iemand dat de dienst al toewensen, die is er (tot nu toe) niet.

Daar komt met de komst van HBO Max mogelijk wel verandering in. De streamingdienst beschikt over een groot aanbod met onder meer Game of Thrones, Westworld en Chernobyl. Daarnaast komen er veel films in het aanbod van het platform én zijn deze 45 dagen na de bioscooprelease al te zien.

Toch ook altijd benieuwd naar Netflix? Metro zet elke vrijdagavond de nieuwe titels van die week op een rij. De laatste aflevering was deze.

Dit artikel verscheen ook bij Metro’s collega’s van Want.

Expeditie Robinson All Stars: juichen om tweede keer of even diep nadenken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deal HBO Max voor nieuwe gebruikers: is dat een echte Netflix-killer?
Sluiten