Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 24 okt 2021

Langverwachte reünietour van The Pussycat Dolls gaat door: hier kun je ze zien

Goed nieuws voor fans van The Pussycat Dolls: de langverwachte reünietour gaat volgend jaar september beginnen. Je zult dus nog even geduld moeten hebben voordat je luidkeels Don’t You Wish Your Girlfriend Was Hot Like Me zou kunnen meezingen.

Vanaf september zullen de eerder uitgestelde concerten weer worden ingehaald. De Amerikaanse meidengroep, die in 2010 uit elkaar ging, zou eigenlijk vorig jaar weer op tournee gaan, maar dat lukte niet vanwege de coronapandemie.

Tot dusver was er nog geen nieuwe start gecommuniceerd, maar volgens zangeres Kimberly Wyatt wordt dus gemikt op september. „Niemand heeft tegen me gezegd dat de tour is geannuleerd, dus ik houd de hoop dat het september 2022 gaat worden. Tot ik iets anders hoor”, zegt de zangeres in de Britse krant The Sun.

Ruzie tussen bandleden

Wyatt kan zelf niet wachten, maar gunt het ook de fans van The Pussycat Dolls. „Ze steunen ons al zo lang. We moeten gaan en ons ding doen.”

Eerder dit jaar leek de terugkeer van de meidengroep onzeker, omdat er sprake was van ruzie tussen oprichter Robin Antin en Nicole Scherzinger, het bekendste lid dat het gros van de zang voor haar rekening neemt. Antin klaagde Scherzinger aan omdat die zou weigeren mee te doen onder de huidige contractuele voorwaarden. Scherzinger wilde de regie krijgen over de creatieve en financiële aspecten van de tour, wat niet werd gewaardeerd. Of dat geschil inmiddels is opgelost, is niet duidelijk.

The Pussycat Dolls werd in 1995 opgericht door choreografe Antin. De vijf bandleden stonden bekend om hun burleske optredens. Ze scoorden hits met onder meer Don’t Cha, Buttons en Stickwitu. In 2009 verlieten Jessica Sutta, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt en Melody Thornton de groep. Scherzinger ging met vier nieuwe leden verder, maar besloot enkele maanden later toch voor een solocarrière te gaan.

Scherzinger, de lead zangeres van The Pussycat Dolls, is veruit het verste gekomen in haar eentje. Zo bracht ze de hit Poison uit, wat leidde tot het album Killer Love. Ook is de zangeres jurylid bij The Masked Singer.

Hier treden The Pussycat Dolls op

Nederlandse fans zullen er wel wat voor over moeten hebben om de vier vrouwen weer bij elkaar te zien. Wie de reünietour bij wil wonen, zal een overtocht moeten maken naar Engeland. Zo treedt de popgroep op in onder andere Manchester, Londen, Leeds en Glasgow. Ook komen ze naar Ierland, waar ze in Dublin een concert zullen geven.

Ga je naar het reünieconcert in Londen en ben je fan van James Bond? Hop dan gelijk door naar een van de vele iconische locaties in de hoofdstad, waar scènes van de films zijn opgenomen.

Vliegtuig krijgt voor stedentrip concurrentie van duurzame trein

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Langverwachte reünietour van The Pussycat Dolls gaat door: hier kun je ze zien
Sluiten