Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 24 okt 2021

Fatale steekpartij Den Bosch was live te volgen op Instagram

Een steekpartij in Den Bosch, waarbij gisteravond een 20-jarige vrouw om het leven kwam, was live te volgen op Instagram. Volgens een woordvoerder van de politie worden de ‘zeer heftige’ beelden nu ook gedeeld via social media. Vermoedelijk zijn ze geüpload door de verdachte, een 21-jarige vrouw uit Den Bosch.

„Het lijkt erop dat dat beelden door de verdachte zelf zijn gedeeld”, zegt de woordvoerder tegen Omroep Brabant. De politie heeft het beeldmateriaal momenteel in haar bezit is een onderzoek gestart. De politie roept mensen op om de beelden niet meer met elkaar te delen. „Mensen realiseren zich niet wat die beelden doen met de nabestaanden van het slachtoffer. Wat zou jij ervan vinden als dit jouw zus of vriendin was?”

Videobeelden van steekpartij online verspreid

Of de beelden ook daadwerkelijk door de 21-jarige verdachte zijn gemaakt, is nog niet zeker. Maar volgens de politie lijkt het erop dat ze wel door de verdachte zijn gedeeld. „Dat moeten we nog verder onderzoeken.” Naast de videobeelden worden er ook screenshots van het slachtoffer verspreid via verschillende WhatsAppgroepen.

De steekpartij vond plaats in een woning aan de Slagendreef in het Brabantse Den Bosch. Wat de aanleiding was, is nog niet duidelijk. Volgens Omroep Brabant wist het slachtoffer in eerste instantie het huis te ontvluchten en klopte ze vervolgens aan bij de buren voor hulp. In dat huis is de 20-jarige vrouw uiteindelijk overleden.

Hond meerdere keren gestoken

Ook een hond raakte zwaargewond. Het dier werd meerdere keren gestoken en is per dierenambulance met spoed naar een dierenziekenhuis in Waalwijk gebracht. De dierenambulance meldt in gesprek met de regionale omroep dat de hond zeker acht keer is gestoken en dat er verwondingen over zijn hele lichaam zijn aangetroffen.

De 21-jarige verdachte zit nog vast. Zij wordt vandaag voor het eerst verhoord.

Onderzoek schietincident Baldwin focust op en assistent-regisseur filmwapensmid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Fatale steekpartij Den Bosch was live te volgen op Instagram
Sluiten