Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Entertainment 18 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Het mag weer: deze festivals kun je dit najaar bezoeken

Vanaf 25 september mag de anderhalve meter worden losgelaten en kunnen meerdaagse festivals weer plaatsvinden. Een goed moment om een kijkje te nemen in de Nederlandse festivalagenda voor dit najaar. Waar kun je terecht om even goed te dansen?

We zetten een paar van de grootste festivals waar nog tickets voor te krijgen zijn voor je op een rij.

24 t/m 26 september: Zomervreugde x Framed in Arnhem

Op dit driedaagse festival is er voor ieder wat wils. Van r&b tot deephouse en van latin tot disco: er is een diverse line-up met bekende namen als Vunzige Deuntjes, Jonna Fraser, Bizzey en Benny Rodrigues. Maar daarnaast is er nog meer te beleven. Er is een uitgebreid programma met dance battles, foodtrucks, urban sportactiviteiten en een silent disco in de avonden.

Locatie: Papendal, Arnhem
Meer informatie

2 oktober: TOFFLER festival in Rotterdam

Voor de techno-liefhebbers is er het TOFFLER festival in Rotterdam. Op zaterdag 2 oktober kun je vanaf 12.00 uur helemaal losgaan op techno-deuntjes met onder andere Reinier Zonneveld, de Sluwe Vos en Enrico Sangiuliano in de line-up. De reguliere tickets zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog late tickets verkrijgbaar.

Locatie: Roel Langerakpark, Rotterdam
Meer informatie

8 t/m 10 oktober: Festivallz in Weert

Wil jij meezingen met de bekendste Nederlandse artiesten met een biertje in de hand? Dan is Festivallz in Weert de plek waar je dit najaar moet zijn. Een greep uit de line-up: Bløf, Guus Meeuwis, Within Temptation, Maan, Danny Vera, Racoon en Di-rect.

Locatie: Sportpark Boshoven, Weert
Meer informatie

9 t/m 10 oktober: Pussy Lounge XXL in Rotterdam

„Bereid je voor op een extreme hoeveelheid confetti, te gekke beats, borsten en billen”, staat er op de website van Pussy Lounge XXL. Als dat jou als muziek in de oren klinkt, dan heb je geluk. De megashow vindt in oktober plaats in Ahoy Rotterdam en de line-up wordt 22 september bekend gemaakt, dus nog héél even geduld.

Locatie: Ahoy, Rotterdam
Meer informatie

9 oktober: Dagvlinder festival in Rotterdam

Voor de fijnste deep- en techhouse beats kun je terecht bij het Dagvlinder festival in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Wel opschieten, want de kaarten zijn bijna uitverkocht.

Locatie: Onderzeebootloods, Rotterdam
Meer informatie

13 t/m 17 oktober: Amsterdam Dance Event in Amsterdam

Ook gaat in oktober het grootste clubfestival voor elektronische muziek weer van start. Het uitgebreide programma bestaat niet alleen uit optredens en feesten, maar ook uit lezingen, conferenties, filmvoorstellingen en kunstinstallaties. Vijf dagen lang kun je je onderdompelen in de wereld van elektronische muziek en losgaan op een van de talloze feestjes.

Locatie: meerdere locaties, Amsterdam
Meer informatie

5 en 6 november: Vestrock Downtown in Hulst

Dit najaar kun je genieten van een kleinschalige editie van het Vestrock festival. Een paar namen van de line-up zijn al bekend: zo ga je onder andere Maan, Chef’Special, Donnie en De Staat op het podium van Vestrock Downtown zien.

Locatie: historisch centrum, Hulst
Meer informatie

11 december: Thunderdome in Utrecht

Gabbers en hardcore-liefhebbers opgelet: ook Thunderdome gaat door. Het is nog niet bekend wanneer de kaartverkoop van start gaat, en ook de line-up wordt later bekend gemaakt. Houdt dus vooral de website in de gaten.

Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Meer informatie

18 december: Valhalla in Amsterdam

Wie wel houdt van een surrealistische sfeer en mysterieuze wezens kan terecht bij het Valhalla festival. Op 18 december 2021 mag jij in je in je meest opvallende festivaloutfit hijsen om tussen de ronddwalende performers te dansen op een eclectische mix van house, disco, techno en R&B.

Locatie: RAI, Amsterdam
Meer informatie

Maar dat is natuurlijk niet alles. Een complete festivalagenda kun je hier vinden.

Festivalsector blij maar voorzichtig door mogelijke versoepelingen: ‘Bijna niet te geloven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.