Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 28 feb 2021

Gebrek aan diversiteit bij Golden Globes, en daar zijn sterren boos over

Er zijn geen zwarte journalisten lid van de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes. Meerdere Hollywood-sterren vinden dat niet kunnen. Zo delen acteurs als Sterling K. Brown, Ellen Pompeo, Kerry Washington, Amy Schumer en Simon Pegg op social media een bericht van organisatie #TimesUp die oproept het ledenbestand te veranderen.

87 leden, geen een zwart

HFPA-voorzitter Meher Tatna vertelde vrijdag aan Variety dat er van de 87 leden die mogen stemmen over de Golden Globes geen enkel lid zwart is. En dat is in de afgelopen twintig jaar ook zo geweest. Daarom plaatste #TimesUp een oproep, om ook zwarte journalisten toe te voegen. Dat bericht werd door vele sterren gedeeld.

Grey’s Anatomy-actrice Ellen Pompeo ging een stap verder en schreef een open brief aan de HFPA. Zij roept daarin andere witte acteurs en collega’s op iets te doen aan het probleem. „We moeten onze zwarte collega’s laten zien dat we hierom geven en het werk willen doen om deze fouten te herstellen. Het is nu niet de tijd om te zwijgen. We hebben hier echt een actiepunt waar we iets mee moeten.”

Maar het zijn niet alleen celebs die zich hierover uitspreken, ook de ‘normale’ mens vindt dit niet kunnen. Zo trekken veel filmfans naar Twitter om daar hun mening te verkondigen. „Het is 2021, jullie hebben diversiteit nodig. Probeer representatief te zijn voor Amerika”, schrijft iemand bijvoorbeeld. Andere mensen roepen hun volgers en vrienden op niet te kijken naar de uitzending van de awardshow: „Tot dit is rechtgezet, roep ik mijn contacten op niet te kijken.”

Actie Golden Globes na #TimesUp

In reactie op de kritiek heeft de HFPA laten weten dat ze actie gaan ondernemen. „We begrijpen dat we zwarte leden en leden van andere niet-vertegenwoordigde achtergronden moeten toevoegen en we gaan gelijk aan de slag met een actieplan om deze doelen zo snel mogelijk te bereiken.”

De organisatie liet daarnaast weten dat de kwestie vandaag ook aan bod komt tijdens de uitreiking van de Golden Globes.

Vanaf morgen begint de lente, brengt droog en zonnig weer met zich mee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gebrek aan diversiteit bij Golden Globes, en daar zijn sterren boos over
Sluiten