Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 1 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Sylvie Meis pissig na commentaar op bikinifoto’s: ‘Bodyshamen jullie me?’

Sylvie Meis is absoluut niet te spreken over hoe het Duitse programma VIPstagram haar bikinifoto’s heeft besproken. In het programma worden de ‘eerlijke’ bikinicover van Linda de Mol en de foto’s van Meis vergeleken. Daarbij noemt presentatrice Tanja Bülter de kiekjes van laatstgenoemde ‘saai’, terwijl De Mol een inspiratie zou zijn voor andere vrouwen.

Op haar Instagram Story reageert Meis woest op de opmerkingen van Bülter: „Ben je me nu aan het bodyshamen? Persoonlijk ken ik de presentatoren van dit erg onbekende format niet, maar laat me je dit vertellen. Ik ben 42 jaar oud en heb veel dingen in mijn leven overleefd. Ik werk hard aan mijn carrière en ja, ik werk ook hard in de sportschool. Omdat het me gelukkig maakt, níét omdat ik naar perfectie streef.”

Meis respecteert elk lichaam

Meis zegt verder dat ze het ene lichaam niet ‘beter’ dan het andere vindt en respecteert elk lichaam zoals het is. „Ik houd van alle lichamen en respecteer elk lichaam genoeg om het in het openbaar te laten zien (zoals dat van Linda de Mol). Maar alsjeblieft: shame me niet omdat ik van mijn lichaam houd.”

In het programma wordt bovendien een soort ‘strijd’ gesuggereerd tussen Meis en De Mol. „Linda de Mol staat voor haar imperfecte bouw. Ze zegt daarmee: ‘mensen, laat je niet gek maken. Jullie zijn misschien niet meer de jongsten, maar foto’s zoals een Sylvie Meis ze post zijn niet de maatstaf.’ In zoverre staat zij voor body positivity en moedigt daarmee andere vrouwen aan niet mee te doen aan deze ‘slankheidswaanzin’.” Bovendien stellen presentatoren Bülter en Kena Amoa dat De Mol in haar magazine uithaalt naar Meis, terwijl ze dat niet heeft gedaan.

Eerder zei Meis wel dat ze vindt dat ze een jaloersmakend lichaam heeft. In een column in Grazia schreef ze in 2019: „Ik ben een veertigjarige vrouw met een lichaam waar menig 25-jarige toch naar zou kunnen kijken van: nah, zou ik ook wel willen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.