Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 1 aug 2020 / 20:39 uur

Zorgcentrum Huis ter Wijck in Beverwijk in quarantaine na coronabesmetting

Alle afdelingen van het woonzorgcentrum Huis ter Wijck in Beverwijk worden tijdelijk in quarantaine geplaatst, nadat een uitzendkracht positief op het coronavirus was getest. Dat heeft Viva Zorggroep, waar het centrum onder valt, zaterdag bekendgemaakt.

De uitzendkracht, die op meerdere afdelingen werkte, had klachten en was op verzoek van de zorggroep op Covid-19 getest en bleek positief. „Met alle opgedane kennis en ervaring en uit voorzorg om iedereen zo goed mogelijk te beschermen, weten we nu dat het tijdelijk nodig is om, beperkt en in beschermingsmateriaal gestoken, bezoek toe te laten”, laat Viva weten.

Iedereen in Huis ter Wijck getest

Viva zegt de situatie voor haar bewoners, hun naasten en alle medewerkers te betreuren en er alles aan te doen om de quarantaine zo kort mogelijk te laten duren. Dit weekeinde worden alle bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers getest. Volgens Viva is goed te achterhalen wie er met wie contact heeft gehad in Huis ter Wijck.

„De GGD is uiteraard nauw betrokken en samen met hen volgen we de ontwikkelingen op de voet. Alle benodigde protocollen zijn paraat en er is ruim voldoende beschermingsmateriaal voor iedereen. We zijn erg trots op de inzet en betrokkenheid van de medewerkers in Huis ter Wijck en de snelle actie die ondernomen is. Iedereen is op de hoogte van de te nemen stappen en was goed voorbereid op een eventuele nieuwe ronde van verdenkingen in verband met Covid-19″, aldus de zorggroep.

Oplopende besmettingen

Het aantal coronabesmettingen is na maanden van daling de laatste weken weer flink aan het oplopen. Zaterdag werden er meer dan 400 nieuwe besmettingen vastgesteld, honderd meer dan een dag ervoor. Vooral de regio’s Rotterdam-Rijnmond en Amsterdam zijn flinke besmettingshaarden. Daar zijn de afgelopen 24 uur respectievelijk 125 en 67 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. In onder meer Utrecht en Midden- en West-Brabant werden zaterdag juist minder besmettingen gemeld.

Lees ook: Cabaretier Verveer is racisme-beschuldigingen zat: ‘Niet mijn probleem’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zorgcentrum Huis ter Wijck in Beverwijk in quarantaine na coronabesmetting
Sluiten