Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Binnenland 2 aug 2020 / 08:54 uur

Lichaam vermiste jongen (15) gevonden op strand Monster

Het lichaam van de vermiste 15-jarige jongen uit Den Haag is zondagochtend gevonden op het strand van Monster. De jongen was al sinds vrijdagavond vermist.

Het lichaam van de jongen is door wandelaars op het strand vlakbij het Zuid-Hollandse De Zandmotor gevonden. Zijn familie is op de hoogte gebracht.

Vermist

De jongen was vrijdagavond, samen met twee andere jongen, aan het zwemmen bij De Zandmotor. Door de sterke stroming kwamen ze in de problemen. Een voorbijganger sloeg alarm, waarna er met onder meer de Kustwacht, Reddingsbrigade, politie en brandweer gezocht werd naar de jongens. Twee vrienden van de jongen konden gelijk uit het water worden gehaald, maar van de 15-jarige ontbrak ieder spoor.

Badgasten vormden in de branding een menselijke ketting om de tiener te vinden, maar naar de vermiste 15-jarige werd vrijdag tevergeefs gezocht. Op zaterdag werd die zoektocht hervat, maar ook toen werd hij niet gevonden. Er werd met een vliegtuig van de Kustwacht vanuit de lucht gezocht en eerder werd vanaf het water met reddingsboten naar de jongen uitgekeken. Zaterdagavond werd besloten niet langer actief naar de jongen te zoeken.

Sterke stroming

Reddingsbrigade Nederland waarschuwde badgasten het afgelopen weekend voor de sterke stroming en muien. „Omdat er een sterke stroming is, en er bovendien een oostenwind waait, raden we mensen aan om tot knie- of heuphoogte het water in te gaan en minstens met zijn tweeën. Als mensen toch gaan zwemmen, moeten ze dat met de kust mee doen in plaats van verder in zee te gaan”, liet een woordvoerder weten.

Omdat er de afgelopen dagen een oostenwind stond, is ronddrijven op een luchtbed extra gevaarlijk. „Er bestaat een grote kans op afdrijven. Bovendien krijgt, bij afgaand tij, de stroming een ‘duwtje’ in de rug; dat maakt een mui nog verraderlijker.”

Mui

Een mui is een geul die loodrecht op het strand staat waardoor water met veel kracht naar zee stroomt. Wie in een mui zit, moet zich laten meevoeren en als de stroming minder krachtig wordt, schuin weg zwemmen en met een boog terug naar het strand gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lichaam vermiste jongen (15) gevonden op strand Monster
Sluiten