Metro
Metro Entertainment 14 mei 2020 / 22:40 uur

Verrassing… de winnaar van de Songfestival Top 50 is ABBA

De onbetwiste nummer 1 in de Songfestivalgeschiedenis is natuurlijk ABBA met Waterloo, de tijdloze hit die nu waarschijnlijk weer hélemaal in je hoofd zit.

Ondanks dat het grootse jaarlijkse Europese muziek-event een jaar wordt opgeschoven, wordt op allerlei manieren volop aandacht aan Eurovision 2020 besteed. Zo zijn er onder meer allerlei podcasts, wordt de verkiezing van de beste Europese hit online gedaan en is er ook een heuse Songfestival Top 50. Vrijdagavond is deze lijst vol gouwe ouwe en meezingknallers te beluisteren op NPO Radio 2. De nummer 2 is eentje van eigen bodem.

Meeste stemmen

Voor velen is het wellicht geen verrassing: ABBA gaat ervandoor met de eerste plek in de Songfestival Top 50. Het nummer Waterloo kreeg de meeste stemmen van luisteraars en staat bovenaan de lijst die vrijdagavond te horen is op NPO Radio 2.

Het nummer waarmee ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won, wordt op de voet gevolgd door de winnaar van vorig jaar: Arcade van Duncan Laurence. Op de derde plek staat ook een Nederlandse inzending: The Common Linnets met Calm After The Storm. Ilse DeLange en Waylon werden in 2014 tweede met het lied. In totaal staan er veertien noteringen van eigen bodem in de lijst.

Coronavirus

De winnaar van 2012, Euphoria van de Zweedse Loreen, staat op de vierde plek van de Songfestival Top 50. Op nummer vijf volgt Ding-A-Dong, waarmee het Nederlandse Teach-In in 1975 won.

Het Eurovisiesongfestival, dat dit jaar in Nederland zou zijn, werd vanwege het coronavirus uitgesteld tot volgend jaar. Om de pijn een beetje te verzachten is vrijdagavond tussen 18.00 en 22.00 op NPO Radio 2 de Songfestival Top 50 te horen. De presentatie ligt in handen van Bart Arens, Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verrassing… de winnaar van de Songfestival Top 50 is ABBA
Sluiten