Loren Snel
Loren Snel Entertainment 1 mei 2020 / 10:26 uur

Timberlake scoort opnieuw met May-meme

Het weer zit niet mee, maar de bloemen bloeien en de vogels zingen. Vandaag is de eerste dag van mei. Of, zoals het internet het noemt, It’s Gonna Be May Day.

Voor hen die er nog niet bekend mee zijn, It’s Gonna Be May Day is de dag die door meme-fans wordt aangegrepen om het moment te vieren waarop een jonge Justin Timberlake het Engelse woord me uitsprak als „May” in een NSYNC-liedje.

Internetsensatie

Precies. De zanger van Cry Me a River en co-komiek achter D*ck in a box zong het woord met zoveel schwung, dat het een internetsensatie werd.

Ieder jaar beginnen de May Day-memes te stromen rond 30 april.

Gezichtsmasker

Heb geen medelijden met JT, hij doet er net zo hard aan mee. Dit jaar gaf de 39-jarige celebrity de meme zelfs een coronavirus-thema. Hij deelde een snapshot van zichzelf uit de videoclub van It’s Gonne Be Me met een gezichtsmasker op. Uiteraard werd de meme gesierd door de iconische woorden „IT’S GONNA BE MAY”.

Hij gaf zijn upload de titel: „Spring Summer 2020. Thanks for this, Internet”.

Obama

De hype is zo groot dat zelfs Barack Obama ernaar refereerde in 2014. De toenmalig president postte destijds op 30 april een foto op Facebook van zichzelf met Justin. Hij kreeg een half miljoen likes voor zijn coole referentie.

It's gonna be May.

Gepostet von Barack Obama am Mittwoch, 30. April 2014

Tennessee-accent

Justin geeft de schuld aan pop producer Max Martin. „Max wilde dat ik ‘me’ zo uitsprak,” zei Justin tegen Capital FM. „Hij wilde dat ik klonk alsof ik uit de staat Tennessee kwam. Maar dankjewel Max, want dankzij jou hebben we de meme van de eeuw.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Timberlake scoort opnieuw met May-meme
Sluiten