Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 16 mei 2020 / 07:00 uur

Coronaversie World Press Photo-expo: dit ga je zien in Amsterdam

De jaarlijkse tentoonstelling World Press Photo krijgt vanaf 1 juni een corona-editie. Een voorproefje vanuit Amsterdam.

De Nieuwe Kerk Amsterdam zal heropenen met de nieuwe expositie World Press Photo Exhibition 2020. De opbouw is in volle gang. Het ontwerp is aangepast om aan een uitgebreide lijst coronamaatregelen te kunnen voldoen zodat bezoekers een rustige, veilige 1-op-1 ervaring met de winnende foto’s beleven. Zo kunnen bezoekers door middel van een speciale eenrichtings-looproute, gemarkeerde kijkvakken en een ‘passeerstraat’ optimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. Om zo min mogelijk contact met medewerkers te hebben en het bezoek goed te kunnen reguleren, zijn tickets uitsluitend online in timeslots verkrijgbaar. De audiotour is dit jaar beschikbaar via een speciale app en er komen diverse zuilen met desinfectiemiddelen.

150 World Press-foto’s

Tot en met zondag 29 november zijn in de anderhalve meter-tentoonstelling ruim 150 bekroonde beelden uit de internationale persfotografiewedstrijd te zien.

De World Press Photo of the Year is Straight Voice van de Japanse fotograaf Yasuyoshi Chiba. Zijn foto zie je boven dit artikel. De foto toont een jonge man, verlicht door mobiele telefoons, die protestgedichten voordraagt in Khartoum (Soedan). Omringende demonstranten declameren slogans die oproepen om een burgerregering te vormen tijdens een black-out in de Soedanese hoofdstad op 19 juni 2019.

65 jaar geleden vond de eerste expositie van World Press Photo plaats. Hier zie je de beelden van de tentoonstelling, zoals die de afgelopen tijd werd opgebouwd.

World Press Photo
World Press Photo
World Press Photo
Links World Press Photo-directeur Lars Boering, rechts Sebastiaan Lagendaal, hoofd facilitaire zaken en veiligheid. Foto: Janiek Dam
World Press Photo
World Press Photo

Nagenieten? Hier zie je nog foto’s van de World Press Foto 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronaversie World Press Photo-expo: dit ga je zien in Amsterdam
Sluiten