Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 6 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Radiostation KINK komt met kanaal voor enkel Hollandse hits

Buma Cultuur riep radiostations maandagochtend op om de komende tijd zoveel mogelijk muziek van Nederlandse artiesten te draaien. Radiostation KINK geeft gehoor aan die oproep.

Eind deze maand komt KINK met een extra themazender waarop enkel en alleen muziek van eigen bodem te horen is. Op Koningsdag draaien alle grote radiozenders in Nederland uitsluitend Nederlandstalige nummers. Het kanaal van KINK zal direct na deze nationale themadag online gaan.

Onzekere tijden

Programmadirecteur Michiel Veenstra van KINK vertelt waarom hij het niet alleen bij die ene dag wil houden. „Het zijn spannende en onzekere tijden voor Nederlandse artiesten. In een branche waar het normaal gesproken al moeilijk is om het hoofd boven water te houden, is de situatie door het wegvallen van liveconcerten nu helemaal precair."

De speciale zender gaat KINKNL heten, en wordt het derde themakanaal van KINK. Eerder lanceerde het station al KINK DNA CLASSICS met uitsluitend muziek uit de jaren ’80 en ’90 en KINK DISTORTION met alleen metal, hardrock en metalcore.

„Je kunt wel harten onder de riem blijven steken tot je een ons weegt. Maar daar hebben artiesten uiteindelijk niets aan. Er moet iets gebeuren", richtte Buma Cultuur-directeur Frank Helmink zich maandagochtend tot zendermanagers van radiostations.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.