Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 13 mrt 2020 / 08:30 uur

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’

De twintigste Wie Is De Mol? kent zaterdag (in stilte) z’n apotheose. Wat vindt molloot Tom van het jubileumseizoen? En: Wie. Is. De. Mol?

Ruim 2,4 miljoen kijkers zagen zaterdag – al dan niet morrend – dat er voor de tweede keer dit jaar geen enkele deelnemer aan Wie Is De Mol? het Chinese strijdperk moest verlaten. Daarmee gaan zaterdag voor het eerst vier kandidaten de finaleavond op NPO 1 in. ‘Misschien zijn er wel twee Mollen’, wordt er rond het best bekend programma van de belangrijke tv-avond voorzichtig gespeculeerd. Hoe dan ook, wie is het? Singer-songwriter Rob Dekay? Presentatrice en tv-kok Miljuschka Witzenhausen? Acteur / presentator Buddy Vedder? Of de geliefde kandidaat Nathan Rutjes, ex-voetballer en zelfverklaard ‘positiviteitsgoeroe’? En welke deelnemer die de Mol raadt, gaat naar huis met ongeveer 11.000 bij elkaar gespeelde euro’s?

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’
Buddy Vedder.

Duizenden bij elkaar

De finale speelt zich traditioneel voor duizenden mensen af in het Vondelpark in Amsterdam. In verband met het coronavirus werd donderdagmiddag besloten met de traditie te breken. „De live-finale van Wie is de Mol? zal zonder publiek plaatsvinden”, zei Dayna Gosselaar van AVROTROS. „De finale wordt nu opgenomen in een besloten studio en live uitgezonden. Ook is het voor de pers niet mogelijk om aanwezig te zijn. De Wie is de Mol? Fandag die gepland stond voor zaterdag 21 maart, komt te vervallen.”

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’
Miljuschka Witzenhausen.

Vooraf veel verwacht

Molloot (fan van het programma, red.) Tom Beekhuis uit Utrecht is zeker niet bij de finale. Die is tijdens en na de bekendmaking te druk met het bijhouden van de website Wieisdemolhints. Behalve met het verzamelen van hints en tips, is Beekhuis momenteel als online marketeer van voetbalclub FC Utrecht ook druk met de finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord, maar dat is een ander verhaal. Eerst die langverwachte andere finale van het jubileumseizoen, waarvan Beekhuis – zo zei hij 10 januari in Metro – veel verwachtte. Iets met oud-Mollen bijvoorbeeld.

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’
Rob Dekay.

„Er is minder van de jubileumeditie gemaakt dan ik verwacht had”, geeft Beekhuis toe. „Veel mensen mopperden ook over de te moeilijke opdrachten, maar ik heb met veel plezier gekeken. De samenstelling van de deelnemers was heel leuk. Er waren wel verwijzingen naar eerdere seizoenen, maar naar mijn zin misschien iets te weinig. Zo doken de oud-Mollen helaas niet op.”

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’
Fan Tom Beekhuis.

‘Rob is de Mol’

Vier finalisten vindt Beekhuis wel mooi, maar dat er twee Mollen zouden zijn dat gaat er bij deze molloot niet in. „Ik krijg er de meest bizarre en ook simpele theorieën over toegestuurd, maar ik ga voor één.” Wat Beekhuis betreft stapt Rob Dekay morgenavond naar voren met de legendarische woorden ‘ik ben de Mol’. „Ik verdacht Rob al in het begin en ben later even naar Nathan geswitcht, maar sinds een week of vijf teruggekeerd bij Rob. Maar ja, dat kan ook tunnelvisie zijn hoor. Het keerpunt kwam toen Rob bij een opdracht, om in een gebouw enveloppen te verzamelen, vond dat hij als eerste naar binnen moest. Het was volstrekt onduidelijk waarom, maar daarna ben ik extra op hem gaan letten en zag ik een opeenstapeling van verdachte momenten.” De programmafan had vooraf nog nooit van Rob Dekay gehoord. „Dat maakt me ook niet uit, ik kende er wel meer niet. Van mij hoeft niet elke deelnemer superbekend te zijn.”

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’
Nathan Rutjes.

Beekhuis heeft genoten van de bloedfanatieke en ondertussen keihard genietende Nathan Rutjes. „De leukste kandidaat in jaren, dat vinden nog veel meer mensen. Als Nathan de Mol is, dan is niemand ooit nog te vertrouwen, haha.” Zou hij dan de allerbeste Mol in twintig jaar zijn? Beekhuis: „Absoluut.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’
Sluiten