Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 17 jan 2020 / 08:34 uur

Eminem brengt onverwacht nieuw album uit

Eminem weet op deze heugelijke dag zijn fans flink te verrassen: er is vanaf vandaag namelijk nieuwe muziek van de rapper te horen.

Dat the Real Slim Shady flink wat tijd spendeerde in de studio, was al wel bekend. Wanneer er nieuwe muziek te horen zou zijn voor het grote publiek, was echter nog even geheim. Tot nu. Vandaag ligt Music to be Murdered By ineens in de platenzaken én is het album natuurlijk te vinden op de bekende streamingsdiensten.

Verrassing

Het is niet de eerste keer dat Eminem zijn fans weet te verrassen, zijn album Kamikaze uit 2018 verscheen ook zonder dat er een datum bekend was.

Opvallend op Eminems elfde studio-album is de bijdrage van de overleden rapper Juice Wrld aan het nummer Godzilla. De Amerikaanse rapper overleed in december op 21-jarige leeftijd, vermoedelijk aan een overdosis. Andere gastbijdrages zijn er onder meer van Ed Sheeran, Anderson .Paak en Skylar Grey.

Music to be Murdered By bevat twintig nummers. Eminem heeft ook een videoclip uitgebracht bij een van deze nummers, Darkness.

Let op: de clip kan als schokkend worden ervaren.

Surprise-albums

Eminem is overigens niet de enige die zomaar uit het niets muziek op de markt brengt. Beyoncé’s albums Beyoncé (2013), Lemonade (2016) en Everything is Love (2018) verschenen zonder waarschuwing. In 2013 deed ook David Bowie hetzelfde: ineens was daar de single Where Are We Now, op zijn 66e verjaardag in 2013. Bowie bleek al twee jaar bezig te zijn met een nieuw album – The Next Day – , waarvan een aantal nummers ook te horen in zijn musical Lazarus.

U2 ging in 2014 nog een stapje verder met een onverwachte release. Songs of Innocence werd op iTunes uitgebracht en deed nogal wat stof opwaaien. Het album dat tegelijk met de iPhone 6 en de Apple Watch werd gereleased, stond bij iédereen op Apple-producten. 500 miljoen mensen hadden daarmee – of ze nu wilden of niet – het album van U2 in hun bezit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eminem brengt onverwacht nieuw album uit
Sluiten