Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 13 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Khalid geeft benefietconcert slachtoffers El Paso

Zanger Khalid heeft dinsdag aangekondigd een benefietconcert te geven voor de nabestaanden van de slachtoffers in El Paso. Begin augustus schoot een student 22 mensen dood en raakten nog meer mensen gewond. Khalid wil geld ophalen voor de nabestaanden en slachtoffers.

Thuisstad steunen

De zanger woont zelf ook in de stad. „Om mijn thuisstad El Paso te steunen en als reactie op de tragische schietpartij op 3 augustus 2019, zal Khalid geld ophalen door een concert te geven en t-shirts te verkopen. Het geld gaat naar het El Paso Shooting Victims’s Fund en de El Paso Community Foundation", is te lezen op de website van Khalid’s eigen liefdadigheidsinstelling, The Great Khalid Foundation.

Het concert vindt plaats op 1 september in El Paso onder de naam A Night For Suncity. Suncity is de bijnaam van de Texaanse stad. „Ik ben diep geraakt door dit gruwelijke geweldsdelict in El Paso en het feit dat dit gevoelloze geweld dagelijks doorgaat”, zei de zanger al eerder volgens Pitchfork.

‘Samen helen’

Khalid verhuisde na zijn middelbare schooltijd naar de stad en wil graag teruggeven „wat de stad hem gegeven heeft". „Kom alsjeblieft en laten we samen onze wonden proberen te helen door middel van muziek terwijl we geld ophalen voor hen die het nodig hebben."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Khalid geeft benefietconcert slachtoffers El Paso
Sluiten