Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 15 mei 2019 / 06:46 uur

Songfestivaluitzending niet overal vlekkeloos

Dinsdagavond vond de eerst halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. De uitzending is echter niet overal vlekkeloos verlopen. In Nederland en Engeland waren er problemen en de Israëlische online-uitzending werd korte tijd gehackt.

Op de website van de Israëlische omroep KAN stonden tijdens de show korte tijd berichten als ‘Waarschuwing. Risico op raketaanval. Ga alsjeblieft schuilen’. En ‘Israël is niet veilig. Jullie zullen wel zien!’. Een woordvoerder van KAN bevestigt de hack tegenover The Jerusalem Post.

Oorzaak onbekend

Volgens de omroep is het bericht waarschijnlijk niet door veel mensen gezien maar is er wel een onderzoek ingesteld. In Nederland ging het mis met het commentaar dat gedeeltelijk wegviel. „Ik heb begrepen dat er een lijn was uitgevallen en ze over zijn gegaan naar een andere lijn”, laat een woordvoerder van AVROTROS weten.

De oorzaak is niet bekend. Op Twitter werd er veel over geklaagd. Ook de BBC had problemen met de uitzending. Daar ging het beeld plots op zwart en misten de kijkers de uitslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Songfestivaluitzending niet overal vlekkeloos
Sluiten