Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 mei 2019 / 06:11 uur

Rechter beslist over voorarrest van Thijs H.

De 27-jarige Thijs H. hoort woensdag of hij in voorarrest moet blijven. H. wordt ervan verdacht drie wandelaars in Heerlen en Den Haag om het leven te hebben gebracht. In de loop van de dag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht, die zal besluiten of hij in de cel moet blijven de komende twee weken.

H. wordt verdacht van het doden van twee mensen op de Brunssummerheide op 7 mei en een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag op 4 mei. Hij werd vorige week woensdag opgepakt in Zuid-Limburg. Politie en het Openbaar Ministerie hebben in totaal ongeveer vijftig mensen op de zaak gezet.

Natrekken van informatie

De onderzoeksteams in Den Haag en Limburg werken nauw met elkaar samen. Ze trekken onder meer tips en informatie uit het passantenonderzoek in Den Haag na. In Limburg is het aantal tips volgens het OM tot en met het weekend opgelopen tot 280.

In Den Haag is het aantal niet precies bekend en wordt nog informatie nagetrokken van passanten op de plek waar de vrouw is omgebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechter beslist over voorarrest van Thijs H.
Sluiten