Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 30 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Duik Eddie Vedder hét Pinkpopmoment

De duik van Pearl Jam-zanger Eddie Vedder van flinke hoogte in het publiek, is gekozen tot hét legendarische tv-moment van 50 jaar Pinkpop. De bizarre stagedive vanaf een camerakraan stamt uit 1992.

Aardbeving

Eddie Vedder wordt op de voet gevolgd door Rage Against the Machines Killing In The Name. Dit nummer staat bij vele verstokte Pinkpopliefhebbers in het geheugen gegrift omdat het gespring op het veld in 1994 een heuse aardbeving tot gevolg had. Dat harde muziek een blijvende indruk achterlaat, blijkt uit de rest van de Top 5, waarin Foo Fighthers, Rammstein en Metallica de hoofdrol spelen.

Hier zie je Eddie Vedder tijdens het Pearl Jam-concert op Pinkpop 2018. Hij vertelt hoe hij terugkijkt op de editie van 1992 en je ziet natuurlijk zijn sprong:

NTR organiseerde samen met BNNVARA en VPRO een verkiezing van de meest legendarische momenten tijdens het komende Pinksterweekend jubilerende Pinkpop. Fans konden stemmen op hun lievelingsmoment. De uitkomst is gebundeld in de Top 50 van 50 Jaar Pinkpop, die op zondag 2 juni om 21.55 uur op NPO 3 wordt uitgezonden.

Podiumdak

Tussen de 50 momenten door zie je reportages, interviews en sfeerbeelden. Er wordt teruggeblikt met onder meer Krezip, Rowwen Hèze en Pinkpopbaas Jan Smeets. NTR ging op bezoek bij zanger Bob Forrest van Thelonious Monster, die ooit op het dak van het hoofdpodium klom. Dit tot ontsteltenis van het publiek. Ook werden Typhoon en De Staat bezocht, die terugkijken op hun Pinkpopervaringen in Landgraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.