Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 5 mrt 2019 / 16:22 uur

Relatie Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau voorbij

Het huwelijk tussen voetballer Wesley Sneijder en presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau is voorbij. Dat bevestigt de agent van Yolanthe na berichten van RTL Boulevard.

Het koppel woont niet meer samen en zal op termijn scheiden. Over de verdere toedracht van de breuk is geen verdere informatie bekendgemaakt. De relatie zou al langere tijd in zwaar weer verkeren.

Sprookjeshuwelijk

Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau trouwden in 2010. Dit sprookjeshuwelijk vond plaats in het Italiaanse Castelnuovo Berardenga bij Florence, en werd betiteld als een ‘on-Nederlands’ spektakel. Kosten noch moeite werden gespaard om de hele wereld te tonen hoe de tortelduifjes van elkaar hielden en hoe vermogend ze waren.  In 2015 kregen ze een zoontje dat luistert naar de naam Xess Xava. Het gezin bestaat daarnaast uit zoon Jessey, de 12-jarige halfbroer van Xess Xava uit een eerdere relatie van de voetballer.

De aanvallende middenvelder speelde gedurende zijn relatie bij Internationale, Galatasaray, Nice en Al Gharafa. Op dit moment zit de 34-jarige profvoetballer in de nadagen van zijn carrière en speelt voor de Qatarese club. In totaal speelde hij 134 keer in het shirt van Oranje.

De 33-jarige Yolanthe Sneijder-Cabau is vooral bekend geworden als actrice en presentatrice. Zo speelde ze onder meer in Onderweg naar Morgen, Stuk! en – ironisch genoeg – in de periode 2009-2010 in Voetbalvrouwen. Daarna focuste ze zich meer op het presenteren, haar meest recente klussen zijn Temptation Island VIPS en The Talent Project.

Einde verhaal

De definitieve breuk komt volgens ingewijden niet geheel onverwacht. Het tweetal zou al langere tijd met relatieproblemen kampen. Waar het paar zich eerder altijd dankbaar in beeld liet brengen, was hier vorig jaar nauwelijks meer sprake van. De roddels werden nog extra aangewakkerd omdat Yolanthe haar naam op Instagram een gegeven moment in alleen Cabau in plaats van Sneijder-Cabau veranderde.

Dit zou als reden hebben dat zij zich meer als zelfstandige actrice/presentatrice en minder als voetbalvrouw wilde profileren.  Dat ze elkaar minder zagen en minder foto’s deelden op sociale media kwam volgens Wesley Sneijder door het feit dat ze op grote afstand van elkaar woonden en het erg druk hadden. De presentatrice reisde voor haar werk veel naar Nederland en de Verenigde Staten terwijl de voetballer in hun gezamenlijke villa in Qatar verbleef.

Dat hun relatie op dat moment in zwaar weer zat werd door hen allebei ontkracht.  Eind vorig jaar maakte het koppel bekend dat ze graag nog een kind aan hun gezin wilden toevoegen. Het was altijd al een droom van Yolanthe geweest om een kindje te adopteren en in september vorig jaar maakte ze bekend dat ze waren begonnen met een lang traject dat volgens haar nog wel een jaar of twee kon duren. Cabau heeft er nooit een geheim van gemaakt graag een groot gezin met veel kinderen te ambiëren.

Romantiek in parkeergarage

Dat de twee elkaar wel zagen zitten, bleek in mei 2009. Beelden uit een Amsterdamse parkeergarage aan de Prinsengracht lieten destijds weinig aan de verbeelding over. De eigenaar van de parkeergarage besefte dat hij goud in handen had en verkocht ze aan RTL Boulevard die ze wereldkundig maakte.

En alsof de roddelpers nog niet genoeg te smullen had van twee BN’ers die elkaar in het geheim beminden, werd de zaak nóg smeuïger vanwege de relationele staat van Yolanthe. Zij was op dat moment namelijk nog samen met Jan Smit. De daaropvolgende breuk verdiende niet bepaald de schoonheidsprijs.

Volgens de Volendamse volkszanger had zijn ex de voltallige huisraad meegenomen. Iets wat overigens door de andere zijde ontkend werd. Ex-schoonmoeder Gerda Smit deed destijds in Shownieuws tegen Evert Santegoeds haar beklag over alle spullen die uit het huis waren gehaald door de diva. De woorden ‘alles is weg’, kregen hierdoor definitief een nieuwe associatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Relatie Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau voorbij
Sluiten